Korku Felsefesi ve Suru Psikolojisi

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Psikoloji kategorisinde evrensel-insan tarafından oluşturulan Korku Felsefesi ve Suru Psikolojisi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,116 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Psikoloji
Konu Başlığı Korku Felsefesi ve Suru Psikolojisi
Konbuyu başlatan evrensel-insan
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan evrensel-insan

evrensel-insan

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
68
Korku Felsefesi; Turkiye’nin belki de ana sorunu dusunce ozgurlugu olmama sorunudur. Korku temelinde konan bu yasak,Turkiye’nin onundeki en buyuk engeldir. Cunku serbest dusunup, dusuncesini davranislarina yansitamayan bir vatandasin, dusunce uretip kendisini birey olma yolunda asmasi ve yenilemesi cok zordur.

Etrafinda her turlu bilgiden yoksun korku felsefesiyle (hem korkmak-hem korkutmak) ve bunun temelinde 92 yildir suregelen cesitli idarelerin eliyle vatandaslar yetistirilmektedir.

Bu korku felsefesi toplumun her dalinda yerlesiktir (milli-dini kokensel temelde). Sanki milli-dini kokenini aciklayan bir vatandas ayrimcilik yapmistir. Asil ayrimcilik o vatandasa bireysel hak ve ozgurluklerini tanimayan korku felsefesidir. Korku felsefesi bugun toplumun hem ust hem de alt yapisinda yerlesiktir. Ulkenin ic ve dis iliskilerindeki izlenen yolda acikca gorulmektedir. Her vatandas her turlu korkusunu bu felsefenin temeline inerek nedenler-sorgularsa o kadar bu felsefeden arinir ve yerine ne dedigini ne yaptigini bilen bilgili ve kararli bireye birakir. Boyle bireyler cogaldikca da ulke genelinde korku felsefesi tartisilmaya baslar. Bu felsefeden toplum tamamen arininca da iste o zaman dusunme ve ifade ozgurlugu toplumda bir daha geri gitmemecesine yerini alir.

Korku felsefesinin (korkma-korkutma) temeli zaten baskiya, siddete, sindirmeye v.s. dayanir. Ama bilmezlerki dusunce fiziksel bir varlik degildir soyuttur ele gelmez, bes duyuyla hissedilmez o yuzden NE KORKAR NE DE KORKUTULUR,

Korku felsefesinin -ki ortacag felsefesidir, feodal duzene aittir- sonucta Fransiz devrimi onunde nasil boyun egdigini unutmamak gerekir, hele hele 21 inci yuzyilda bireyin one ciktigi tarihte toplumlari sindirmek-eger o toplum vatandaslik duygusalligindan kurtulmussa-her bireyi ayri ayri korkutmakla esdegerdir. Bunada korku felsefesinin dusunu yetmez.

Sonucta korku felsefesi de tek kaynaktan yani bir bireyci akilli birey tarafindan yonetilir ve yonlendirilir.

Suru psikolojisi bir diger adiyla cemaat bir anlamiyla feodal devirde ki feodal aga yapisidir. Toplumlar suru psikolojisinden kurtulmak icin vatandasliktan birey olmaya terfi etmeleri gerekir. Vatandas, bireysel temelde hak ve ozgurluk mucadalesi verdikce bilinclenecek, bilinclenen vatandas bireysel yapi kazanacak yani suru dagildikca ve ortada suru kalmayinca bu psikoloji de bu psikolojiyi kullanarak yoneten ve yonlendirenlerde ortadan kalkacak. Iste amerikan idealizminin emperyalist zihniyetinin elde etmek istedigi ulkelere uyguladigi budur.

BUNU ONLEMENIN EN GUZEL YOLU HER BIRIN VATANDASTAN BIREYE TERFISI-KI BUNU HER BIRIN KENDISI YAPMASI GEREKIR-VE KENDISINI YONETENIN BU DIREKTIFTEN SIYRILMASINI SAGLAMAKTIR.

Genellikle amerikan idealizmi bu felsefeyi eski o buyuk osmanli topraklarinda ve musluman ulkelerde yapmaktadir. Cunku bu dedigim yerler bu psikolojiyle tarih yasamistir.

Hala da korku felsefesi ve suru psikolojisi ile yonetilip yonlendirilmektedir.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst