Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Kisisel Gelisim

phi

Felsefe.net
Yeni Üye
13 May 2008
1,906
174
63
Konuyu bu yuzden kapatacagim Senex! Telrunya'nin yazisi bitsin.

telrunya

Yeni Üye
18 Kas 2009
531
2
18
35
Sana samimi olacagim;

Kisisel Gelisim hakkinda yeteri bir bilgiye sahip oldugunu dusunmuyorum. Tipki Lilith Efsanesinde oldugu gibi. Lilith hakkinda da bir kitap yada materyal okudugunu zannetmiyorum. Pandoranin kutusunda Lilith'in gecmesi uzerine actigin konuda, googla lilith yazip ilk cikan wikipedia ansiklopedisinden olani aktarman, onun hakkinda sahsi fikrinin 3-5 cumle sonra konuya vakif olmayan insanin bile bu yazismalardan sonra kurabilecegi 2-3 cumlesinden ote olmamistir.Madem olay buraya kadar geldi. Bende kendi yorumumu yapayim. Hatta ve hatta otanazi ile felsefe.net'te tanistigini bile dusunuyorum. Belki dogru belki yanlis bu kendi sahsi dusuncem tipki senin benim uzerimdeki dusuncen gibi. Sig dedigimde alinganlik yapmistin cunku orada da ne demek istedigimi anlamamistin. Bu konuda sigsin demistim ama sen bunu kisisel bir hakaret olarak algilamistin. Nedeni ise vakif olmadigin konularda yazi yazmaya calisman.

Pekala, öncelikle belirteyim ki hakkımdaki düşüncelerini gerçekten önemsemiyorum. Çünkü karşımda kişisel hazmedemeyişten öte düşüncelerini sağlıklı ifade edebilen biri olmadığını düşünüyorum. Dikkate alabilmem için yeterli değilsin. Tıpkı senin yaptığın gibi seninle alakalı düşündüğümü söylerek burayı geçiyorum.

Kisisel gelisim bilmedigimiz konularda susmayi hatta her konuda birseyler bildigini sanan insanlardan uzak durmayida onerir.

Bu cümleye verdiğim cevabı hala destekliyorum.

Sinirlenme sebebim ise senin bilmedigin halde kendini bu sekilde gosterme caban. Geregi yok. Burada herkes kelimeleri cumeleleri ile var. Az cok insanlar birbirleri hakkinda bir yoruma sahip olabiliyor.
Bu cumleyi senin istiyecegini dusundugum icin verdim hani sen alintidir diye veriyorsun ya her zaman. Tipki hastanede hastane masraflarini odeyemeyen insanlarimizin olume terkedildigine verdigin ornekler ve alintilar gibi. Ve arti burada kisisel gelisimdeki eksikligin neden oldugu konusamama halinde ofkenin disa vurumu diyerekten sozde gonderme ama altinda yatan kisisel hakareti goremeyecegimi mi dusunuyorsun?

Sinirlenme sebebin bildiklerim hakkında cevap verememen. Madem çok biliyorsun, öyleyse kişisel gelişim nedir diye soracağına taşın altına sen de elini koy. Seninle de saygı çerçevesinde tartışalım. Ötenazi konusundaki gibi at gözlüğüyle bakmak yerine düşüncelerini benim gibi ifade etmeyi öğren ve neden/nasıl olduğunu seninle de tartışabilelim.

yine uste cikmayi denedin. Cikabilirsinde sorun degil benim icin

Evet tıpkı Ademe olduğu gibi senin için de üste çıkmam sorun. :)

Ben dusuncelerimi savunuyorum, farkli dusunceleri dinliyorum, ogrenmem gereken seyleri ogreniyorum, yanlislarimi duzeltiyorum.Bildiklerimi paylasiyorum bilmediklerimide ogrenmeye calisiyorum ve herkesinde bu sebep ile geldigini dusunuyorum

Ben de bunu yapıyorum. Erdemlice bildiklerimi, 'öğrendiklerimi' paylaşıyor, tartışıyorum.Hani diyorsun ya;
Tipki Lilith Efsanesinde oldugu gibi. Lilith hakkinda da bir kitap yada materyal okudugunu zannetmiyorum. Pandoranin kutusunda Lilith'in gecmesi uzerine actigin konuda, googla lilith yazip ilk cikan wikipedia ansiklopedisinden olani aktarman, onun hakkinda sahsi fikrinin 3-5 cumle sonra konuya vakif olmayan insanin bile bu yazismalardan sonra kurabilecegi 2-3 cumlesinden ote olmamistir.

Bence benim 'kişisel gelişim' adına yaptıklarımı örnek almalısın. Sorduğum soruların, verdiğim cevapların anlayabılcek olanlar için değer taşıdığına inanıyorum ve bunu da görüyoruz. Acaba sen, bir kez olsun ezberlediğin, sorgusuz sualsiz kabul ettiklerinin dışına çıkıp da objektif bakabildin mi olaylara? En azından bizim diyalogumuzda.

Bu şekilde bir konuşma olmasını hiç istemezdim. Nietzsche der ki: "Zayıflar bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." Bunun aksinin olmasını istediğimden senın tavrına hala tamamen bürünmedim, bürünmeyeceğim. Bu nedenle, bir üye olarak forumdaki arkadaşlarımdan özür diliyorum.

Nietzsche

Yeni Üye
8 Eyl 2009
54
0
6
45
yaptığınızın adı her neyse buda bir nevi kişisel gelişimdir, fikirler çarpışmalı güzel sonuçlar doğabilir yada tam tersi sümüklü böcekleşebiliriz

Tüm sayfalar yüklendi.

Yeni Konular