Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

İzmir Tipi Irkçılık

Turgut Saka

Yeni Üye
13 Eki 2009
498
0
16
42
bir bina çökünce laz müteahhit yapmıştır... bir şehir bozulunca, orayı kürtler basmıştır...

glsezinrs

Yeni Üye
12 Ara 2010
1,358
0
0
64
Gerçeğin anlamı, ona kendi gözlüklerimizle bakıp anlam yüklemek değildir.Ben kin, nefret ve düşmanlık kusarak bir ideolojinin savunulamayacağını söylüyorum sadece...Eğer insanlarda bazı olumsuz algılar varsa, bunları da bir oturup düşünün derim.Kürtler ya da başkalarını potansiyel düşman olarak bellediğim filan yok.Aksine, bu coğrafyada yaşayan insanların etnik kökeni ne olursa olsun bir çoğunluğunun sağduyulu olduğunu da biliyorum.Çamur atmak vs..Çok basit ve indirgemeci tabirler bunlar.Kişilerle ve olaylarla değil, resmin tamamıyla ilgilenmelisiniz.O zaman daha serinkanlı, nesnel ve yansız bakabilirsiniz.Tabii isterseniz...

rainbow64

Yeni Üye
6 Şub 2010
331
1
0
37
Peki ırkçılığa karşı çıkarken bir şehrin ismini başa alıp sonra o şehre ait söylemde bulunmak da ırkçılık olmuyor mu ?

cemozen

Yeni Üye
18 Nis 2011
240
0
16
48
Peki ırkçılığa karşı çıkarken bir şehrin ismini başa alıp sonra o şehre ait söylemde bulunmak da ırkçılık olmuyor mu ?

Olmuyor.

İzmir, vaziyeti karikatürize etmek için seçilmiş bir kent sadece. Yoksa aynı ırkçılık, İstanbul Nişantaşı'nda da var.

Kaldı ki örneğin "Canan Arıtman'ı meclise yolladığımızdan dolayı özür dileriz" diyen İzmirli'lilerin hakkı zaten teslim ediliyor. Burda işaret edilen, Atatürk milliyetçiliği adıyla vücut bulan neo-faşizm, neo-ırkçılık.

rainbow64

Yeni Üye
6 Şub 2010
331
1
0
37
e olmuyorsa o zaman neden başına öyle bir ad koyup tüm kenti suçlamaya gidiyorsun ?
şimdi cemozen tipi faşistlik dense senin her dediğin faşistlik olarak algılanacak. bak kendin de demişsin istanbulda da var o zaman bunun izmirle bir alakası yok.

Olmuyor.

İzmir, vaziyeti karikatürize etmek için seçilmiş bir kent sadece. Yoksa aynı ırkçılık, İstanbul Nişantaşı'nda da var.

Kaldı ki örneğin "Canan Arıtman'ı meclise yolladığımızdan dolayı özür dileriz" diyen İzmirli'lilerin hakkı zaten teslim ediliyor. Burda işaret edilen, Atatürk milliyetçiliği adıyla vücut bulan neo-faşizm, neo-ırkçılık.

Tüm sayfalar yüklendi.