Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Ilker Basbug'un Tutuklanmasi

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Bu kavramların gamalistlerin aklına, ancak işin ucu saraya dokununca gelmesi de zurnanın zort dediği yer.

Çok somut bir örnek üzerinden gidelim; yıllar önce Öcalan'ı ABD size teslim ettiğinde hiç bu kavramların adını anmadınız. Hiç sizleri yargılanma sürecinden önce de "efendim suçu ispat edilene kadar masumdur" derken görmedik. Burjava medyanızla, sermaye odaklarınızla, siyasal partlerinizle ve hatta silahlı kuvvetlerinizle o günlerde yargısız infazın tillahını yaparken aklınız nerelerdeydi?

Hoş infaz hala devam ediyor ya.

Geçen okudum; cezaevindeki mahkumların aileleriyle görüşmelerinde bir iyileştirmeye gidilecekti. Yine bu gamalist cenah kudurdu. "Ya terörist başı da bu işten faydalanırsa" diye. Kafa bu şekilde işliyor.

Uzun lafın kısası bu gamalist güruhun hala adalet algıları ulusal hezeyanlar eşliğinde şekilleniyor. Yani öyle evrensel hukuk gibi boylarını aşan kelamlar etmelerini ciddiye almamak lazım. O çapta insanlar hala değiller. Bugün bunları böyle konuşturan adalet beklentileri değil özünde postal yalama alışkanlıkları.

Yapilan yukaridaki yorumun alinti ile uzaktan yakindan ilgisi yoktur, duyurulur. Sadece her gordugu sakalliyi babasi zanneden gibi, yazar da her gordugu libos olmayani kemalist zannetmektedir. Cunku ufku o kadardir, yani onun beyninde bir kisi ya libostur, ya da kemalisttir. Gerci yazarin, kemalizmden ve kemalist olmaktan ne algiladigi ve bu konudaki bilgisi de olup olmadigi farkli bir konudur. Sadece algilandigi kadar kendisinin bir kemalizm antipatisi vardir ve bu psikolojiktir.

Beyni bunun disindaki farkli dile gelimleri kavrayamadigindan ve beyni anti kemalizm fobisine tutuldugundan, mazur gorebilenlerin, gorebilmesi rica olunur.

M

Mor ve Ötesi

Ziyaretçi
Bi de aklı sıra benim adıma özür dilemeye kalmaz mı. Harbiden öldürecek beni bu gamalistler. :)

Evladım iki tane çapını aşan kavramı kullanmaya kalkmışsın ben de yüzüne vurdum. Neyin alakası yokmuş?

Anlamını daha yeni yeni öğrenmeye başladığın kavramları sanki aşinasıymışcasına kullanmaya yeltenerek kendini özgürlükçü ve adalet düşükünü gibi kakalamaya kalktığın için burda mazur görülüp affolması gereken biri varsa sensin.

Kusura kalmayacaksan evladım. Bir daha gamalistlerin çapını aşan kelamlar etmeye kalkarsan bir daha vurum yüzüne. Bu kadar basit.

sevgili cemozen,

belki alakasız ama,senin şu kemalizmden ne anladığını çok merak ediyorum;ben yıllardır içi boş bir çuvaldan başka bir şey göremedim de...

cemozen

Yeni Üye
18 Nis 2011
240
0
16
48
Valla yazarım yazmasına elime de üşenmem de bunlar yazdıklarımı silip duruyor. Bu şekilde nasıl olur bilemiyorum valla...

M

Mor ve Ötesi

Ziyaretçi
biz yazalım evrensel silsin,
ama inan bana bu forum evrensel demek değil...

alpine

Yeni Üye
11 Nis 2009
480
0
0
45
Yine Kılıçdaroğlu başlığına benzemekte bu konuda.. Esasında böyle bir tutuklama PKK sempatizanlarını şak şak yapmaya sürüklemekte ve bu beni iğreti etmekte. Fakat işin şu boyutunu da atlamamak lazım;

Bu millete parmağını sallarsan,
Yumruğunu masaya vurursan,
Sen kahraman bir ordunun başına geçip, bu ordunun mazisine müstakbeline uygun davranmazsan,
Ergenekon davasına etki etmeye kalkışırsan,
AK Parti'nin kapatılması için açılan davaya karışırsan,
Anayasa değişikliği çalışmalarına engel olmaya çallışırsan,
Bir şeylere kağıt parçası dersen,
Boru dersen,
TSK'nın yeraltında gömülü tek silahı yok dersen,
Her hafta etrafına gazetecileri toplayıp millete, hükümete, yargıya parmak sallarsan,
Lanetliyorum bunları dersen,
Türk ordusunun da bir sabrı var dersen,
Ben askerimin moralini bozan herkesle savaşırım dersen,
Mütareke basını deme dersen,
Ama o beni dinlemedi dersen,

Ne olmasını beklerdin?

(Nuh Gönültaş'ın bugünkü yazısından alıntırdır sorularım)

Ne guzel satirlar, bu millete parmagini sallayan, karsiligini da alirmis. Birde inanabilsem...

Bu millet kendisine parmak sallayanlari basinin taci eder, taci. Ama nasil sallayacagini bileceksin. Basbug nasil sallayacagini bilememis. Recep Tayyip Erdogan'a bakanlar, bu millete nasil parmak sallanmasi gerektigini gorurler.

Sunuda belirtmekte fayda var, eger bir milletin lideri, o millete parmak sallayip, "hayt huyt" ile emirler telakki ediyorsa, bu o milletin ne derece vasifsiz oldugunun bir isaretidir.

Tüm sayfalar yüklendi.