İfade Hürriyetinden Sebep Insanları Niçin Hapse Tıkmak Isterler (Sesli Düşünce)?

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde dragon tarafından oluşturulan İfade Hürriyetinden Sebep Insanları Niçin Hapse Tıkmak Isterler (Sesli Düşünce)? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 234 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı İfade Hürriyetinden Sebep Insanları Niçin Hapse Tıkmak Isterler (Sesli Düşünce)?
Konbuyu başlatan dragon
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan odun

dragon

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eki 2022
Mesajlar
441
Tepkime puanı
27
Puanları
28
Konum
dünya
Üniversite Bölümü
Sosyoloji
Ünvan
dünyalı
Ağızdan çıkan kötü algılanan sözler insanlara fiziki bir zararmı veriyor? yok... Eski karısının can güvenliğine birden çok tehdit fiil işlemiş resmi şikayet kaydı olan bireylere ket vurmayan. Kendisini savunamayacak insanları yaralayıp -darp etmiş insanları hapse tıkamadıklarına, tutuksuz yargıladıklarına göre... Bu işte bir tuhaflık/aykırılık- saçmalık yok mudur? Dünyamı tersine gider, yoksa biz mi(fiilsiz düşüncenin kodes gerektirdiğini düşünen zekalar)?

Nereden çıktı bu düşünce şimdi diyebilirsiniz? Şöyle; dizi izliyordum(C. Şengör' ün Abraham, Musa diye biri gerçekte yok, hiç bir tarihi delil yok demesinin suç olması aklıma geldi),
ABD netfilx yapımı ve tüm dünyada gösterimde olan "chucky" dizisnin 2. sexon 5. bölüm 22. dk.' sında; oyuncu klise içerisinde Bible(incil) metnine "bullshit"(saçmalık) deyip- yırtıyor ve masa üzerindeki hac' lara kitabı fırlatıyor ve kutsal simgelerin hepsini yere saçııyor. Kimse de bunu sansürleyemiyor, yasaklayın din elden gideyooor; naraları atmıyor. Acaba bu "hukuk" denen şeyi çok yanlışmı algılıyor bazı toplumlar? Oysa ki biliyoruz ve görüyoruz ki batı bizden daha çok dinsel imge sergiler. Trump denen eski başkanın elinde Bible kürsüye çıktığını hatırlayın( ). Hatta amerikan filmlerinde mahkeme sahnelerinde tanıkların Bible' a el basmasını, yemin vermesini de çokça görmüşsünüzdür. E hal böyle iken acaba bu bizdeki "kutsallar"(sadece din olarak algılamayın lütfen) bilerek mi birilerince abartılarak kötü emellere alet oluyor/ediliyor? Bunu ve diğer dünyadaki ifade hürriyetini görüp, izledikten sonra düşünmeden edemiyor haliyle insan!.. Hakikaten ilginç değil mi? Dünyada "f*ck you Biden/Trump" deme, hatta üzerinde baskılı tsörtü ile bile dolaşma, bunun hatta ticaretini yapma özgürlüğü varken( Bizde yardım paraları nerede diye soran gazeteci Cumhur Reis' e hakaret ile mahkum edilebiliyor. Çok açık değilmi bu sözde "kutsalların" biz bireylere zararı? Kim/ler/in işine yaradığının. Dolayısı ile, kraldan çok kralcıların bol olduğu toplumlarda dünyanın en tehlikeli şeyi sözde "kutsallar" değilmidir?

Ayrıca bu "Adem' e cahil dedi, İbrahim diye biri yok, bu masa..."l v.s. v.s. dedi diyenlere suç isnatı uydurmak quran ahkamına aykırı- bidattır. Bakınız ne diyor quran; "6:68- Ayetlerimiz hakkında münasebetsizliğe dalanları gördüğün zaman hemen onlardan uzaklaş ki(hapisle(bidat) yargılayın demiyor yani), ondan başka söze dalsınlar..." E hal böyle iken. Birileri nasıl kutsalımıza saldırdılar, "adem" e cahil dediler" v.b. tıkın içeri diyebiliyor? Kaldı ki sözde de kalsa T.C.'i bir laik hukukk devletidir. "Gökten indiği sanılan kitapların dogmalar'dan sebeple bilim adamlarını ağır hapis cezası ile yargılamayı, dünyaya, insan hakları mahkemelerine anlatamassınız. Hülasa, gerçekten çok üzücü, algısı kolay manüple edili bir durumdayız...
 
Son düzenleme:

odun

Filozof
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
12 Şub 2022
Mesajlar
950
Tepkime puanı
148
Puanları
43
Konum
Kime ne
Aĝızdan çıkan lafların kimseye bir zarar falan verdiĝi yok ancak kazın bacaĝı böyle deĝil tabii. Hele ki lafların çıktıĝı aĝız söz sahibi, tanınmış ve akademisyen birisi ise durum bazı çevreler açısından tehdit olarak görülmeye başlar.

Meselenin özü tam olarak bu. Bazıları bu durumu tehdit olarak görüyor, çünkü mâlum dine karşı bir saldırı olarak niteliyorlar bunları.
Neden tehdit? Çünkü sarfedilen sözler onların dünya görüşüne, inancına ve dinine zıt bir durum ifade ediyor. Hele ki bunlar gücü ellerinde bulunduruyorlarsa, elbette lafların çıktıĝı aĝzı biran önce susturmak yoluna gitmeye yeltenirler.

Fikir özgürlüĝü sadece kaĝıt üzerinde kaldıĝı müddetçe, insanları fikirlerinden ötürü susturmaya yönelik baskıların devam etmesi olası.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst