Hodri Meydan Daveti

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Hodri Meydan kategorisinde evrensel-insan tarafından oluşturulan Hodri Meydan Daveti başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,150 kez görüntülenmiş, 7 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Hodri Meydan
Konu Başlığı Hodri Meydan Daveti
Konbuyu başlatan evrensel-insan
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan akşam
E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Gercegin ne oldugunu ve gercekte var olanin ne oldugunu kisaca gercekligin ontolojik, yani varliksal oldugunu savunan bir yazar arkadasi, gercekligin sadece yapilandirilmis ve insanoglu yapilandirilmisligi oldugunu savunarak hodri meydana davet ediyorum.

Bilim ve bilimselligi, metafizigin (varlik olarak, fizik otesi olarak degil) ve ontolojinin tabanina oturtan (materyalist, idealist, pozitivist, objektivist,nesnel v.s.) bir yazar arkadasi, bilim ve bilimselligin tabaninin epistemolojik (bilgisel,bilimsel, bilissel ve yapilandirilmis) oldugunu savunarak, hodri meydana davet ediyorum.

Dogalligin dogaya ait oldugunu savunan bir yazar arkadasi, dogalligin insanoglunun dusuncesiyle yapilandirildigini, bunun bir dogal zihniyet urunu oldugunu ve degistirilebilecegini savunarak hodri meydana davet ediyorum.

Tanrisal zihniyetin, tanrisal yanasimin, tanriyi varlamanin ve yoklamanin, bilimselolarak mumkun oldugunu savunan bir yazar arkadasi, bunun sadece bir inanc oldugunu, akilcilik oldugunu, bilimsel bir tabani olmadigini savunarak hodri meydana davet ediyorum.

Insanoglu numenal yetisinden bagimsiz olarak, herhangibir seyin var oldugunu ve insanoglu olmadan ortaya konulabildigini savunan herhangi bir yazar arkadasi, kendisi dahil her seyi ortaya koyanin insanoglu oldugunu, insanoglu olmadan hic bir seyin ortaya konamayacagini, ortaya koyumun sadece insanogluna ait, icin, eliyle ve tek tarafli bir monolog oldugunu savunarak, hodri meydana davet ediyorum.
 
E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Insanoglu turu ve birini her turlu degersel, verisel, tabusal temelde ideolojik, inancsal, dogrusal, etik, varliksal (ontolojik/teolojik), felsefi, dilsel ve bilimsel yasam ve iliskisinde yonlendiren, yoneten dusunduren ve davrandiran ona sistemleri, duzenleri kurumlari kurduran onun fenomnal goruntusunu her turlu (biyolojik olgu disinda) hareket ettiren; onun numenalyetisidir.

Bunu fenomenal, dogal ya da nesnel ve maddesel bir nedene baglayan arkadasi hodri meydana davet ediyorum.

Teleolojik her turlu oge sadece insanogluna aittir. Bunun evrene, evrime, dogaya, dunyaya, maddeye ya da herhangi bir baska fenomene ve nesneye ait oldugunu soyleyen bir arkadasi hodri meydana davet ediyorum.

Bilimselligin olgusal gecerliligi ve gozlemsel yanlislanabilirligi yaninda her turlu ilk, mutlak, kesinlik, suphecilik v.s. lerin bilimin bilimsel bir metodu oldugunu soyleyen bir arkadasi hodri meydana davet ediyorum.

Epistemolojinin disinda kalan baska her hangibir mantik, yon ve yontemin mesela diyalektigin materyalizminin ya da idealizminin bilimsel oldugunu bilimin konusu oldugunu soyleyen bir arkadasi hodri meydana davet ediyorum.

Bilimin bilimselliginin fenomenin gozlemi degilde; fenomenin kendisinin varliksal olarak ortaya konmak oldugunu soyleyen arkadasi hodri meydana davet ediyorum.

Insanoglu disinda belirleyici, belirtici ve bildirici temelde baska bir fenomenin bu belirticilikte, bildiricilikte ve belirleyicilikte algisinin, bilgisinin, gozleminin ya da numenal yetisinin de oldugunu soyleyen bir arkadasi hodri meydana davet ediyorum.

Akilli ya da her turlu numenal yeti degerinin tasarimciligin, programlayiciligin, planlayiciligin v.s. insanoglu turu ve biri disinda kalan baska bir fenomende (evren, evrim, dunya, varolus, doga v.s.) de oldugunu soyleyen bir arkadasi hodri meydana davet ediyorum.
 
E

evrensel-insan

Ziyaretçi
"Hodri meydan" Bu icerikteki forumlarda iki yazarin karsilikli olarak konu ya da kavram uzerindeki; bilgi, birikim, dusunce, bilinc, farkindalik v.s. dile getirdigi ve paylastigi ortamdir.

O nedenle hodri meydanlarda ucuncukisiye yazma hakki verilmez, ama yazismalari okuma hakki verilir.

Burada onemli olan kendisinin her turlu bilgi ve dusuncesini dile getirmek ve dile geleni paylasmak isteyen iki yazarin konu ve kavram uzerindeki her turlu duzeyini ortaya koymasi ve forum ve de okurlari adina arsiv icerigindeki bir bilgi eseri birakmasidir.

O yuzden yazismalarin saglikli ve akici olabilmesi adina, polemige, karsilikli atismalara, kisisellige, kisi haklari ihlaline, yazara yonelime ve her turlu itham suclama getirimine ve yazar hakkinda pesin hukumluluge ve onyargiya ve bunun getirdigi yazi dili ve uslubuna hodri meydan da yer yoktur.

Bu hem herturlu paylasim ve okuma kirliligi demektir. Ayrica bilgi, birikim, bilinc ve farkindalik adina da bir icerik tasimaz. Ustelik konu ve kavramdan sapimi getirir ve akiciligi ve goz zevkini bozar.
 

Teoman

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
7 Haz 2012
Mesajlar
16
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
42
bir ağacın gerçek olup olmadığını insan duyu organları ile karar veriyorsa duyu organlarını yada bunların fonksiyonlarını kaybetmiş biri için ağaç gerçeği diye birşey yoktur. bunun tam tersi bir durumda insan eğer gerçekse ve bunun kararını yine insan veriyorsa ölen bir insanın gerçekliğinden bahsetmek saçmalık olur. dolayısı ile gerçek dediğimiz kavram değişkendir ve belirli bir süre ile kısıtlıdır.
 
E

evrensel-insan

Ziyaretçi
bir ağacın gerçek olup olmadığını insan duyu organları ile karar veriyorsa duyu organlarını yada bunların fonksiyonlarını kaybetmiş biri için ağaç gerçeği diye birşey yoktur. bunun tam tersi bir durumda insan eğer gerçekse ve bunun kararını yine insan veriyorsa ölen bir insanın gerçekliğinden bahsetmek saçmalık olur. dolayısı ile gerçek dediğimiz kavram değişkendir ve belirli bir süre ile kısıtlıdır.

Gercek ve onun ne oldugu ile ilgili baslik burda;

http://www.felsefe.net/felsefeye-giris/5196-gercek-uzerine-gercek-karmasasi.html

Eger gercek uzerine yazismak istiyorsan, bu basligi kulklanabilirsin.

Yapilandirmaci epistemolojide, gercek bir insanoglu yapilandirilmisligidir. O yuzden de dedigin gibi aklin kendine hangi temeldeki bir varliksal tabani dogruladigi ve buna kendini inandirdigi olcude gercek degiskendir.

Bilimsel olatrak olcu gercek degil, olgudur. Olgu da gozlem ile saglanir ve yine gozlemile yanlislanabilir.

Bu temelde insanoglundan bagimsiz bir gozlem veren taban vardir ve bu bir gercektir, yalniz bu gercegin ne oldugunun, anlam ve iceriginin neoldugu bir insanoglu yaoilandirilmisligidir. Bu temelde metafizik varliksal ve ontolojik bir gercek yerine, insanoglunun yapilandirdigi gerceklik vardir.

Gercek dahil insanoglunun beyninin her turlu soyutlamasi sadece yasam icin gecerlidir. Dolayisi ile olmus bir vucut icin degil; onu algilayan yasayan bir vucut icin gercek gecerlidir.
 

akşam

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
24 May 2014
Mesajlar
43
Tepkime puanı
0
Puanları
0
gerçeklik vardır.hodri meydan değil niyetim.fakat insan gerçektir ve daha fazlası da vardır gerçek olanların.ispatını duyularla yapamadığımız gerçekler vardır biliyorum inanıyorum.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst