HDP'nin Politik "Hatasi"

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Siyaset Meydanı kategorisinde evrensel-insan tarafından oluşturulan HDP'nin Politik \"Hatasi\" başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,012 kez görüntülenmiş, 8 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Siyaset Meydanı
Konu Başlığı HDP'nin Politik \"Hatasi\"
Konbuyu başlatan evrensel-insan
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan asil

evrensel-insan

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
68
Bilindigi gibi meclis baskani secimini AKP'li olan aday kazandi.

Zaten gidisat bu sekildeydi.

Bahceli her zamanki gibi AKP'nin "imdadina kostu" ve yine onu kazancli kildi.

Ucuncu tura girilmeden, Bahceli 4. tur icin, "gecersiz oy atariz" dedi.

Aslinda HDP'nin eline AKP'li meclis baskaninin secilmemesi icin bir firsat gecmisti ama bunu goremedi ve kullanamadi.

Eger HDP ucuncu turda, MHP'nin adayini destekleseydi. MHP'nin adayinin oylari en az 160 olacak ve Baykal'i saf disi birakacakti.

Boylece son tura AKP ve MHP adaylari girecek, bu sefer CHP'te MHP'nin adayini destekleyecekti ve boylece uc muhalefet partinin ortak sectigi, MHP' li E.Ihsanoglu meclis baskani olacakti.

Sonucta Baykal' in secilmesi zaten imkansizdi. Cunku HDP bile desteklese, ancak 212'yi bulabilirdi bu da AKP'' li adayi gecmeye yetmezdi.

Boylece elinde % 60' i tutan uc parti, ilk politik firsati kacirmis oldu.
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Ne diyelim MHP-AK parti koalisyonu hayırlı uğurlu olsun.
 

evrensel-insan

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
68
Ne diyelim MHP-AK parti koalisyonu hayırlı uğurlu olsun.

Koalisyonm olurda kimin icin " hayirli" olacagi, simdilik mechul.

Evet eski deyim ile sag uclar birlesecek ve yani bir MC denenecek.

Buradaki bu sagin su anki ortak noktasi HDP "karsitligi"

Diger bir ortaklikta, ISID lehine bile olsa; Suriye'deki Kurd olusumuna ikisi de karsi.

MHP'nin "once hesaplasalim" dusuncesi de bir politik manevra ile degisebilir.

---------- Mesajlar Birleştirildi at 21:28 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 21:06 ----------

MİLLİYETÇİ DİNCİ SAVAŞ HÜKÜMETİ
MHP'nin tavrı sonucu Meclis başkanlığını AKP'nin kazanmasının ardından yeni hükümeti kurma süreci başladı.

Ankara kuleslerinde erken seçim daha yüksek bir ihtimal olarak görülse de AKP ile MHP'nin savaş anlamına gelecek olan Suriye'ye asker göndermesi konusunda anlaşarak bir hükümet kurabilecekleri konuşuluyor.
konuxşulan bir başka ihtimal ise sırf HDP karşı çıkıyor diye MHP'nin, Rojova'ya müdahale karşılığında AKP azınlık hükümetine destek vermesi.
CHP ve HDP kulislerinde her iki seçeneğin de "savaş hükümeti" anlanmına geleceği konuşuluyor.
Bu nedenle hem HDP'nin hem de CHP'nin önümüzdeki dönemde erken seçim seçeneğini ön plana çıkaracakları konuşuluyor.



---------- Mesajlar Birleştirildi at 22:24 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 21:28 ----------

Tarih tarih madde madde Devlet Bahçeli AKP’nin nasıl yedek lastiği oldu.

Tarih tarih madde madde Devlet Bahçeli AKP’nin nasıl yedek lastiği oldu; 2002 seçimleri, Türban, 367, 4+4+4, Suriye...

Meclis Başkanı, MHP'nin geçersiz oy kullanarak destek vermesiyle AKP'nin adayı İsmet Yılmaz oldu. Başkanlık seçimlerinin ardından, kamuoyu Devlet Bahçeli'nin talimatıyla MHP'nin geçersiz oy kullanmasına tepki gösterdi. Ancak Bahçeli açısından bu tutum ilk değil.

AKP'nin kazandığı seçimlerden bu yana Cumhuriyet tarihinin en önemli kararları alınırken, Devlet Bahçeli hep dönemin iktidar partisine destek verdi. Öyle ki Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesi, Türban kararı, 4+4+4 kararında da Bahçeli'nin desteği öne çıktı.

İşte AKP'nin yetersiz kaldığı her anda destek veren Bahçeli'nin aldırdığı kararlardan bir kesit…

2002: Bülent Ecevit’in başbakanı olduğu 57. hükümeti devirecek olan süreci, MHP lideri Devlet Bahçeli başlattı. Bahçeli, 7 Temmuz 2002’de “11. Kocayayla Türkmen Kurultayı”nda, 3 Kasım 2002 tarihinde erken seçim yapılmasını istedi. Yapılan o seçim, AKP’nin zaferiyle sonuçlandı. Bahçeli liderliğindeki MHP baraj altında kaldı.

2007: AKP, “Anayasa Mahkemesi’nin 367 Kararı” ile krize girerken, Devlet Bahçeli ve MHP'nin desteğiyle kurtarıldı. Seçim kararıyla barajı aşıp Meclis’e giren Devlet Bahçeli, Abdullah Gül’ü Çankaya’ya çıkarma planına destek verdi. O dönemde Gül’ün seçilebilmesi için toplantı yeter sayısı olan 367’nin sağlanması gerekiyordu. Bahçeli Genel Kurul’daki oylamaya katılacaklarını açıklayınca AKP ve MHP’lilerin toplam sayısı 440’ı aştı ve Gül Köşk’e çıktı.

KUMPASLAR İÇİN: 'ADİL YARGILAMAYI ETKİLEMEYELİM'

Devlet Bahçeli’nin katkısı 2007 cumhurbaşkanlığı seçimiyle sınırlı kalmadı. Aynı günlerde başlatılan Ergenekon davaları için “adil yargılamayı etkilemeyelim, sonucunu görelim” diyen Bahçeli, kapatma davası konusunda tam tersi bir tutum sergiledi.

2008: Bahçeli, 18 Mart 2008’deki grup konuşmasında, “MHP, başka partilerin siyasetten men edilmesi için sandık dışındaki bir yöntemi asla benimsemeyen, rekabet ve yarışı demokrasinin kuralları içinde yapmayı kabullenmiş bir harekettir” ifadelerini kullandı. Bahçeli’nin formülü, Anayasa’nın 69. Maddesinin değiştirilip, işlenen suçtan partinin değil kişilerin sorumlu tutulmasını öngörüyordu.

TÜRBAN KARARINDA DA BAHÇELİ VAR

Tayyip Erdoğan 15 Ocak 2008'de İspanya'da yaptığı türban çıkışından sonra başlayan üniversitelerde türban serbestisi tartışmalarında da Devlet Bahçeli AKP'ye koşulsuz destek vermişti. Tayyip Erdoğan konuşmasında “Velev ki bir siyasi simge olarak taktığını düşünün. Bir siyasi simge olarak takmayı suç kabul edebilir misiniz? Simgelere bir yasak getirebilir misiniz?” demişti ve hemen ardından üniversitelerde türban yasağının kaldırılması bir kampanya halini almıştı. Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından 1 ay kadar önce, Yusuf Ziya Özcan'ın da YÖK Başkanı olmasıyla pozisyonunu güçlendiren AKP, üniversite operasyonuna türbanı da katarak hız verdi.

Türban operasyonuna MHP'den anında destek geldi. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır desteğin de ötesinde "Üniversite yetmez, türban devlet memurlarına da serbest kılınsın" şeklinde açıklamalar yaptı. Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından 12 gün sonra, Şandır 27 Ocak'ta yaptığı açıklamalarda, yalnızca üniversitelerle yetinmenin "sorunun çözümü" açısından yeterli olmadığını, kamuda hizmet alan-hizmet veren ayrımını da kaldırmak suretiyle türbanın tüm kamu kurumlarında serbest olması için yasal düzenleme yapılması çağrısında bulunmuştu.

Bu şekilde oluşan AKP-MHP'nin türban koalisyonu, "Kimse, kanunda açıkça yazılı olmayan hiçbir sebeple eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz" gerekçesi ile üniversitelere türban serbestisi getirmeyi öngören kanunu 10 Şubat'ta meclisten geçirdi.

4+4+4'DE DE DESTEKLEDİ

2012: AKP, 4+4+4 düzenlemesiyle, imam hatiplerin ortaokul kısmını açıp, türbanı ilköğretime sokarken, yine Devlet Bahçeli'nin desteğini aldı. Erdoğan, bugün en önemli siyasi propaganda argümanı olarak kullandığı eğitimde türban serbestisini de MHP'nin desteği ile uygulamaya geçirdi.

2013: Bahçeli anayasa görüşmelerinde de AKP'ye destek verdi. O dönemde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni Anayasa'da uzlaşılan 48 maddenin TBMM'den geçilmesi önerisine MHP'den "Evet" yanıtı geldi. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, yeni anayasa yapımında 48 maddelik uzlaşmayı önemli bulduklarını belirterek, "Bunun kanunlaştırılması için MHP hazırdır" dedi.

2014: Meclis’te görüşülen Suriye-Irak tezkeresi de AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi. 396 oy kullanılan tezkereye, 298 kabul, 98 ret çıktı. Ret oyları CHP ve HDP’den geldi. Tezkere hükümete yurtdışına asker gönderme ve Türkiye’de yabancı asker konuşlandırma izni veriyordu. CHP Milletvekili Faruk Loğoğlu, BM kararı olmaksızın Suriye’de kurulacak güvenli bölgelerin, komşu ülkelere saldırı anlamı taşıyacağını söyledi. “Herhangi bir müdahale, ülkeyi bataklığa sürükler” dedi. HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise hükümetin IŞİD’le mücadele amacı taşımadığını savundu ve “Tezkere Anayasa’ya aykırı.” diye konuştu.

Odatv.com
 

asil

Düşünür Üye
Yeni Üye
Katılım
9 Nis 2015
Mesajlar
522
Tepkime puanı
0
Puanları
0
MHP ve AKP ye savaşçı parti diyorsun da; Kandil'le İmralı'dan ne haberi bekliyorsun?

Paşa,paşa toprak vermemizi mi?
 

evrensel-insan

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
68
MHP ve AKP ye savaşçı parti diyorsun da; Kandil'le İmralı'dan ne haberi bekliyorsun?

Paşa,paşa toprak vermemizi mi?

Senin aklin ermez bu islere.

Kafandaki sabit fikrin ne ise sen ancak onun ile yasarsin.

O yuzden sana bir seyi anlatmanin da bir anlami yok.
 

X

FAdmin
Onursal Üye
Katılım
25 Kas 2013
Mesajlar
693
Tepkime puanı
2
Puanları
18
MHP 6 milyon oy almis kendisi kadar mv cikarmis partiyi yok sayiyor. Bakin yok sayiyor? bu tip bir anlayisi benimsemeselerdi zaten ekmel bey bugun meclis baskaniydi emin olun. Bence rollerini cok guzel oynuyorlar, tiyatro metnine sadiklar masallah. Iste bugun aciklamasi var Bahceli'nin, ordu Suriye'ye girsin dedi acik acik. Cumhurbaskaniyla bulustular ayni cizgide. Zaten iki partinin tabanida buyuk olcude birbirleriyle koalisyon istiyor, eh ortada bakanlik paylasimindan baska bisey kalmadi. Maksimum olacagi 4 bakan icin yuce divan tiyatrosu, bitti gitti. :)
 

alpine

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
11 Nis 2009
Mesajlar
480
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Eger HDP Ekmeleddin Ihsanoglunu destekleseydi, MHP liler, Ekmel amcayi "mundar oldu" diye Taksimin ortasinda yakarlardi.

Bu oylama ile cok acik bir sekilde gorulmus oldu ki;
Bu memlekette bir Kurt sorunu yoktur,
Bu memlekette milliyetcilik, muhafazakarlik sorunu vardir.
 

evrensel-insan

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
68
MHP 6 milyon oy almis kendisi kadar mv cikarmis partiyi yok sayiyor. Bakin yok sayiyor? bu tip bir anlayisi benimsemeselerdi zaten ekmel bey bugun meclis baskaniydi emin olun. Bence rollerini cok guzel oynuyorlar, tiyatro metnine sadiklar masallah. Iste bugun aciklamasi var Bahceli'nin, ordu Suriye'ye girsin dedi acik acik. Cumhurbaskaniyla bulustular ayni cizgide. Zaten iki partinin tabanida buyuk olcude birbirleriyle koalisyon istiyor, eh ortada bakanlik paylasimindan baska bisey kalmadi. Maksimum olacagi 4 bakan icin yuce divan tiyatrosu, bitti gitti. :)

Basligin 3. mesajindaki son eklenen mesaj zaten MHP'nin "AKP'nin arka bahcesi/destek diregi" oldugunu tarihi ile acikliyor.

Zaten aci olan ulkenin bolunmesini istemeyen ulusalcilar ve MHP'nin turkculuk inadi ve kurdculuk inkarinin aslinda ve sadece ulke bolunmesine dolayisi ile BOP'a ve AKP'ye hizmet ettiginin farkinda degiller.

Bugun ulusalcilarin da MHP'nin de her turlu turk politikasinin da yaptiklari hem AKP'ye hem de ulke bolunmesine hizmet etmektedir.

MHP bilerek ya da bilmeyerek "kendi kuyusunu kaziyor ve kendi kazdigi kuyuya dusecek."

---------- Mesajlar Birleştirildi at 23:13 ---------- ilk Atılan Mesaj Zamani at 23:11 ----------

Eger HDP Ekmeleddin Ihsanoglunu destekleseydi, MHP liler, Ekmel amcayi "mundar oldu" diye Taksimin ortasinda yakarlardi.

Bu oylama ile cok acik bir sekilde gorulmus oldu ki;
Bu memlekette bir Kurt sorunu yoktur,
Bu memlekette milliyetcilik, muhafazakarlik sorunu vardir.

Zaten kurd sorununu da yaratan kurdlugu yok sayan bu milliyetsiz millipolitikalardir.
 

asil

Düşünür Üye
Yeni Üye
Katılım
9 Nis 2015
Mesajlar
522
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Vay be,minareyi çalan kılıfını hazırlar sözü bu kadar cuk diye oturur.

Bu evrensel bi harika.Alameti farika :)))
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst