Hava değişti. 'Öcalan'ı okumak' yeniden suç oldu

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Gündem (Dünya\/Türkiye) kategorisinde evrensel-insan tarafından oluşturulan Hava değişti. 'Öcalan'ı okumak' yeniden suç oldu başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 953 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Gündem (Dünya\/Türkiye)
Konu Başlığı Hava değişti. 'Öcalan'ı okumak' yeniden suç oldu
Konbuyu başlatan evrensel-insan
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan evrensel-insan

evrensel-insan

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
68
Yapılan operasyonlarda gözaltına alınan Cahit Güven, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın bir kitabını evinde bulundurduğu için 'Örgüt üyesi olmak' iddiası ile tutuklandı. Karara tepki gösteren Avukat Tugay Bek, 'Burada konjektürel bir adalet söz konusu. Newroz’da Öcalan mesajı okutan bir devletten kitaplarına ceza veren bir devlete dönüşüm var' dedi.

Adana'nın Seyhan ve Yüreğir ilçelerine bağlı onlarca mahalleye yapılan eş zamanlı ev baskınlarında gözaltına alınan onlarca kişiden çoğunluğunun emniyetteki işlemleri sürerken, mahkemeye çıkarılan bir çok kişi de "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklandı. Bir çok kişinin tutuklanma gerekçesi ise tam bir yargı sıkandalı niteliğinde. Bunlardan biri de evine yapılan baskınla gözaltına alınan ve "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanan Cahit Güven isimli yurttaş.

Güven'nin tutuklanmasına gerekçe olarak gösterilen tek "suç delili" baskın sırasında evinde bulunan ve el konulan PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın "Bir Halkı Savunmak" isimli kitabı. Kitapların suç delili sayılmasının faşizan bir zihniyetin ürünü olduğunu söyleyen Avukat Tugay Bek, Hitler Almanya’sında yapılan ilk şeyin kitapların yakılması olduğunu, geçici AKP iktidarının da kitapları suç delili olarak saymasının hangi zihniyetten beslendiklerini açık bir şekilde ortaya koyduğunu ifade etti.

‘ÖCALAN’IN MESAJINI OKUTAN BİR DEVLETTEN KİTAPLARINA CEZA VEREN BİR DEVLETE DÖNÜŞÜM VAR’
PKK Lideri Abdullah Öcalan’a ait bir kitabın suç delili olarak gösterilmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Bek, tutuklanmanın gerekçesinin siyasi olduğunun ve geçici AKP hükümetinin yeni bir konjektürle adalete müdahale ettiğinin altını çizdi. Bek, “Burada konjektürel bir adalet söz konusu. Newroz’da Öcalan’ın mesajını okutan bir devletten kitaplarına ceza veren bir devlete dönüşüm var” dedi. Gelişen süreçte devletin Kürt sorununun çözümünü askeri yöntemlerle çözmeye başladığını, savaş çığırtkanlığı ile Kürt halkına ve muhalif kesimlere saldırdığını söyleyen Bek, Kürt sorununun çözümü noktasında geçici hükümetin değişikliğe gittiğini söyledi. Türkiye genelinde son bir hafta içinde binlerce kişinin gözaltına alınıp, yüzlerce kişinin ise somut olmayan delillerle tutuklandığını dile getiren Bek yapılan operasyonların siyasi boyutunu ortaya koyduğunu ifade etti.

Yargıtay kararı olarak Öcalan’ın bulunan tek bir kitabının ceza ehliyetinin olmadığına dikkat çeken Bek, tek bir kitabın bulunması nedeniyle yurttaşın tutuklanmasının hukuka aykırı olduğunu söyledi. Çözüm sürecinin AKP’ye oy kaybettirdiğini ve iktidardan ettiğini söyleyen Bek, ”Dışarda ise Kürtlerin Rojava kazanımlarını kabullenemeyen bir iktidar var. Bu sebeple en başa döndük. İktidar Kenan Evren diliyle konuşuyor. Tabi umutsuz olmamak gerekir. Bu savaş sadece Tayyip Erdoğan'ın iktidar da kalma savaşı. Bunu topluma anlatabiliriz. Bu toplum Tayyip için bir savaşa girmeyi kabul etmeyecektir” dedi. (DİHA)

 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Başka sebepler vardır tek bir kitapla adam tutuklanmaz. Bu kitabı okuyan bir Türk, İngiliz, Alman da olabilir o zaman ne olacak?
 

evrensel-insan

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
68
Başka sebepler vardır tek bir kitapla adam tutuklanmaz. Bu kitabı okuyan bir Türk, İngiliz, Alman da olabilir o zaman ne olacak?

Ne olacagi fark eder mi?

Ulkelerde turustlere saldirilmiyor mu, yabancilar gozaltina alinmiyor mu?

Burada konu "diktatorun modasina uymaktir. Dun desteklerken desteklemek, bugun desteklemezken desteklememektir.

Yani tam bir kuyrukculuk, yalakalik, yandaslik ve biat soz konusudur.

Bunu yapmayan yabasnci bile olsa, basta dictator o yuce bilgisizligi ve dusuncesizligi ile onu elestirir.

Elestirirken "agzina/yuzune de bulastirsa" fark etmez.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst