gerçeğin ters-yüz edilerek görsel alanda işlenmesi ve bu tersliğin mantıksızlığına rağmen sorgulanmadan benimsenmesinden söz ediyorum. sorgulama yetisini ne zaman kaybettik? kuşaklar arasında mı, kuşak içinde mi?
Teknolojinin hızlı ilerlemesi sonucu ciddi anlamda bilgi kirliliği yaşanmaya başladı çünkü araştırmalar kısa yoldan internet üzerinde yapılıp, 5 kaynak aynı ya da benzer şeyi yazıyorsa o bilgi doğru kabul ediliyor. Sorgulamak emek ister, zaman ister ve çoğu insan için bu büyük bir külfet anlamına geliyor.
Kendi inandıkları dini sorgulamayan toplumların gün geçtikçe daha ezber bilgiler ile yaşamaya başladıkları ortadadır. İnsanlar dinlerini bile Ali Hoca, Veli Hoca referansı ile öğrenip "acaba doğrusu bu mudur?" diye araştırmaya tenezzül etmedikleri için yanlışlıklar zinciri hızla büyüyor ve zamanla telafisi daha da zorlaşıyor.
Sorgulamanın önü bazı otoritelerce yıllardır bilinçli olarak kesiliyor, sorgulayan bireyler istenmiyor çünkü o zaman kitlerere hükmetmek zorlaşacak ve bilinçli bireylere her istediklerini yaptıramayacaklardır.
Metafizik konularda özellikle uzman araştırmacıların inceleme yapmasına izin verilmiyor ki ortalık şarlatanlara kalsın, milletin kafası karışsın ne gerçek ne yalan karar veremez bir duruma gelsinler.
Aileden itibaren itaatkar, başkalarının kendisi yerine karar vermesine izin veren ve başkalarının dayattığı hayatları yaşamaya mahkum bireyler yetişiyor. Sürü psikolojisi ile hareket eden bir toplumda yaşıyoruz uzun zamandır ve kolay kolay değişecek gibi görünmüyor...