Gerçek bilincimiz dışında olan her şeyseGerçeği Nasıl Bulabiliriz

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Diğer Sosyal Bilimler kategorisinde delta tarafından oluşturulan Gerçek bilincimiz dışında olan her şeyseGerçeği Nasıl Bulabiliriz başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,965 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Diğer Sosyal Bilimler
Konu Başlığı Gerçek bilincimiz dışında olan her şeyseGerçeği Nasıl Bulabiliriz
Konbuyu başlatan delta
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan epoché

delta

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
30 Kas 2012
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
49
Geçek bilincimiz dışında olan herşey se biz gerçeği arıyorsak, gerçeği nasıl bulabiliriz.
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Cevap: Gerçek bilincimiz dışında olan her şeyseGerçeği Nasıl Bula

Dış yaşamda algıladığımız her şey sadece zihnimizde var olur. Bir yanılsamadır. Var olan gerçeğin yansımalarıdır ancak asla gerçeğin ta kendisi değildir. Bu sebeple herkes yaşamı farklı algılar.

Gerçeği tam manası ile bu dünyada bulmanın mümkün olacağını sanmıyorum. Sadece yaklaşabiliriz. "Dünyayı yenmek" diye bir söz vardır işte bu söz gerçeğe yaklaşanların kendilerini ifade ettikleri bir sözdür. Bu sözü ilk kez de Hz. İsa söylemiştir.

Gerçek tektir fakat kişilere göre farklılık gösterir. Aramak sürekli aramak başka seçenek yok gibi görünüyor ancak dediğim gibi sadece yaklaşabiliriz.
 

epoché

Üye
Yeni Üye
Katılım
8 Eki 2016
Mesajlar
134
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Geçek bilincimiz dışında olan herşey se biz gerçeği arıyorsak, gerçeği nasıl bulabiliriz.

Bilincin-dışı kavramı, aktif bilincin dışsal temas alanındaki işlevsel-limitlenemezliğinden başka bir şey değildir, bu bağlamda gerçeklik arayış(lar)ı da, ancak gramerin metafiziğinden türüyor. Nedensel-düşünüm, bilincin kendisini yalıtık bir özne olarak kavramlaştırmasına temas ettiğinde, geriye doğru zamansal erteleme yapılarak bir saltık-statik-düzlem arayışını koşulluyor; _epistemolojik anlamda_, bilinç -/- bilinç ötesi ayrımının yarattığı zihinsel teşvik, sözdizimsel zamansallığa bir tür mahkûmiyet yaratabiliyor. Oysa gerçek(siz-lik), bilincin durumunda, sadece "hiç" olan bütünselin ürünüdür, bir nitelik olarak bilincin de dahil olduğu ontik-ürünler silsilesi ise hiç-ten temel almazlar.

Son kertede, iradesiz fiziğin dinamik formasyonunun ortaya koyduğu nitel geçişten ötede temas edilebilecek/bulunabilecek bir gerçek-lik yoktur, ve bu "gerçeğe" de her şey, her an sahiptir.

Wittgenstein [ile] [t]an[ım]laşılmalı.
 
Son düzenleme:
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst