Forumda Değişiklik Önerileri

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Felsefe.Net Arşiv kategorisinde mavimor tarafından oluşturulan Forumda Değişiklik Önerileri başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 17,054 kez görüntülenmiş, 131 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Felsefe.Net Arşiv
Konu Başlığı Forumda Değişiklik Önerileri
Konbuyu başlatan mavimor
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan okur-yazar
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mühendis

Meraklı Üye
Yeni Üye
Katılım
3 Eki 2009
Mesajlar
271
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
67
Değerli dostlar,

İncir çekirdeğini bile doldurmayan bazı önerilerimle beraber naçizane düşüncelerimi de aktarmak istiyorum.

Site’miz teknik ve içerik olarak çok güzel.
Ama!!

Dayanaksız, yeni açılım, öneri ve paylaşımlara zemin hazırlayıcı olmayan, defalarca tartışılmış olan konularda "çetleşme çabası" içine girmeye çalışma biçim ve içeriğinden öte bi anlamı olmayan ve altında yine bu şekilde, devam edilmiş olan başlıklar, eş-değeri olan, daha önceden o konuda açılmış olan başlıklarla birleştirilsin.

Konu başlığı açılmasına sınır getirilmesinin faydalı olacağını düşünmüyorum.İçi dolu,yaratıcı ,iletişime açık ve empatik katılımcılarla yürünür ancak geleceğe.

Felsefe de ; bilim,siyaset,müzik,din,ahlak vs. ve hatta aktüaliteye de yer var.Bunlar faydacı anlamın ötesinde "güzel".

Birbirimize yanıt vermeliyiz.Bir fidan dikildiğinde diğerleri onu sulamalı.Bir ağacı beraber büyütmeliyiz.Bu herkes için ve nihai olarak böyle zengin bir ortama bir göz atıp sonra demirleyen yeni forumcular için de "iyidir."

Karşımızdakinin düşüncelerini/fikirlerini beğenmesek bile onu söyleyebilmesi için ona zemin hazırlamalıyız.Aksi halde yel değirmenleriyle mücadele etmiş oluruz.

Elbette ki özellikle kendine aydınım ve aydınlanmaya çalışıyorum diyen insanlar arasında fikirsel ve düşünsel düzeyde kalmak şartıyla, kişilik haklarına saygı çerçevesinde sert tartışmalar olabilir ve olmalıdır da...

Söyleyecek sözü olan herkesin, içinde şiddet ve hakaretin olmadığı düşüncelerini özgürce üretip yazmalı ki farklı fikirler birbirlerinin ne savunduğunu böylelikle öğrenebilir ve anlayabilir.

Bu sayede öğrenmenin ve gelişmenin de kapıları açılmış olur. Aynı ya da benzer fikirlerin sentezi ya da yakınlaşması, kimi düşüncelerle de ayrımların, uzlaşmazlıkların net olarak görünmesi de gerçekleşir.

Bu bağlamda;

Söyleyecek sözü olan herkesin, şiddet ve hakaret içermedikçe düşüncelerini özgürce sunabileceği , düzeylerin korunacağı bu forumda,kimse şiddet ve hakaret içeren ifade tarzını ,kullanma hakkını ve serbestliğine sahip olamaz.Yok eğer bu hakkım var ve kullanıyorum’u kendinde görenler , yiğitlik! adı altında ucuz mahalle lümpenliği yapmış olurlar.

Buna izin verilemez.

Burada da moderatörlere iş düşüyor.

Bu anlamda moderatörler tarafsız değil,doğru olanı gerçekleştirmek üzere taraf olmak durumundadır.Seviyeli tartışmaların gerçekleşmesine taraf olmak durumundadır.Diğerini aşağılamaya kalkan katılımcılara karşı taraf olmak durumundadırlar.Site de bir üslubun gelişmesi ve sitenin "alamet-i farika" olabilmesi için taraf olmak durumundadırlar.

Bildiğimiz; Sizler yoksanız , bizler de yokuz.
 

sakal

Kahin
Yeni Üye
Katılım
8 Nis 2012
Mesajlar
2,000
Tepkime puanı
1
Puanları
38
sanki benim fikirlerimi dile getirdiniz.birkez daha teşekkürediyorum.
 

mavimor

Kahin
Yeni Üye
Katılım
15 Şub 2008
Mesajlar
1,456
Tepkime puanı
3
Puanları
38
Yaş
44
Felsefe.NET Felsefe Kulübü bölümü ile ilk değişikliği yapmış bulunmaktayız. Burada tamamen bu başlığa yazmaya yetkilendirilmiş kişilerce tavsiye ile şifre verilip kişilerin yazması gerçekleşecek. Sizler tavsiyelerinizi mesaj yoluyla bana iletirseniz ben de o kişilere şifreyi bildireceğim. Haliyle bizim bilgimiz dışında yazı yazan bir kişiye şifre verildiğinde de haberimiz olmuş olacak.

Şu an bu bölüme yazmaya yetkilendirilmiş kişiler:

1-Mühendis,
2-evrensel-insan,
3-Nejdet,
4-Fides,
5-glsezinrs,
6-turko29,
7-birazdahaderinmavi,
8-Ferdinand Bardamu

Bu bölüm buradaki ilk 8 kişinin tavsiyeleri ile büyüyecek. Aksi durum söz konusu değildir. Şu an unuttuğumuz kişiler mutlaka vardır, onları da önümüzdeki süreçte zaten buradaki arkasdaşlarımız tavsiye edeceklerdir. Buradaki üyelerimiz infolarına isterlerse Felsefe.NET Felsefe Kulübü Üyesi yazabiliriz.
 
P

Pyramos

Ziyaretçi
1-Mühendis,
2-evrensel-insan,
3-Nejdet,
4-Fides,
5-glsezinrs,
6-turko29,
7-birazdahaderinmavi,
8-Ferdinand Bardamu

Aklın yolu bir..bu listede Evrensel İnsan nicki olmamalıdır.

evet kendisiyle husumetim var ama bu kişisel değildir. burası bir platform. benim bu hüsumetimde bu platformda ve şartlarında geçerlidir. bu sebeble husumetim platform adınadır diyebilirim. çünkü o beni tanımaz ben onu. bilgisayarımı kapattımı benim için böyle biri yoktur.husmette sorunda yoktur . (anlaşıldığımı umuyorum)

Kendisiyle mesajlaşan her üye er ya da geç aynı noktaya gelmektedir . en son felsefi anlamda oldukça donanımlı 2 üyemiz Ferdinand Bardamu ve birazdahaderinmavi de bu aynı noktaya gelmişlerdir.(gördügüm kadarı ile)

İnsanlar buraya bir amaç için gelirler ..evrensel İnsan nicki gerek davranışları gerekse düşünceleri ile bu amaçların hiç birine uymaz.

Bu Nickin felsefe ile uzaktan yakından alakası yoktur. İnsanları ve fikirleri anlayabilme ve empati yapabilme kabiliyeti yoktur. bu nickin ilerlemesi gelişmesi ya da söylemlerini değişik yollarla dile getirmesi beklenemez.

Bu nickin dogrudan bu Klübe alınması bana göre açık bir hatadır, ve zarardan başka bişi getirmeyecektir. en azından bu klübe alınması için istek gelmesi beklenmelidir.
 
E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Tek tarafli yapilan bu degerlendirmeye simdilik yanit verme geregi duymuyorum. Yalniz surasi da bir gercek ki; evrensel-insan lakapli yazarin yazilari hakkinda tam tersini de dusunenler mevcuttur.

Zaten olan da bu degil midir, bir dusunce dile gelimine karsi cikanlar ve dogal karsilayanlar.

Burada uzucu olan bu konunun diger tarafini gorememedeki duygusallik ve hak ve ozgurluk ihlalidir.

Kisaca kimileri kendince bazi dile gelen dusuncelere birakin muhalifligi, "yasak" koymaya calismasktadir. Bu tavir ne felsefeyle, ne dusunceyle ne de hak ve ozgurlukle bagdasmaz.

Burada bir de ilginc olan bilgi ve dusunce fakirligidir. Cunku bu muhalif gorus, neden muhalif oldugunu bile aciklayabilecek bilgi ve dusunceye sahip degildir. Oyle olduguhalde kendi ozel tarafini bir felsefe sitesinde sanki baska taraf yokmus gibi gosterebilme duygusalligina kapilmistir.

Ispata gerek oldugunu lakabim zannetmese bile; alinan ozel mesaj ve tesekkurler, kimlerin hangi yaziyi yukaridaki yazar gibi degerlendirmedigini gostermektedir.

Aslinda evrensel-insan lakapli yazarin boyle bir aciklama yapmasina bile gerek yoktur. Cunku basta yonetim bunu algilamis ve yazilarin her taraf tarafindan okundugunun farkina varmistir.

Kisaca felsefe de bilgi, dusunce, birikim ve bunlarin paylasimi onemlidir. Bunu begenen de olur, begenmeyen de. Yalniz begenmeyen tarafin boyle bir mesaj yazacak kadar bu durumu duyguya tasimasi ise manidardir.

Bu da zaten onun bilgi, dusunce, felsefe temelli algidaki duzeyini ve sadece kendi aklina uyanlari egosal bir istem ile istedigini ortaya koymaktadir.

Belki de simdiden boyle bir kutuplasmanin dile gelmesi, sitenin dusunce ve bilgi alis verisi temelindeki zenginligini algilamaya ve farkina varmaya yardimci olacaktir.
 

KuZeYs

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
18 Nis 2012
Mesajlar
7
Tepkime puanı
0
Puanları
6
Yaş
43
:) hehe gene coşmuşsunuz. forumun kendisini bir felsefe kulübü olarak görmüyorsunuz ve alt bir sekmesini felsefe kulübü olarak değerlendiriyorsunuz. ilginç ve bence komik bir yaklaşım olmuş. Sizin kendi inanmadığınız bir şeye insanlar neden inansınlar ki diye bir önerme yapayım naçizane ( yoo yoo hakkınızı yememek lazım elitist ) zihinlerinize. Eski bir deyimde kişinin ayinesi iştir lafa bakılmaz derler. Bu forumda bence herkes yaklaşımları doğrultusunda cevap alıyor ve bu yaklaşımlarına göre polemiklere giriyor. Üretip üretmeme potansiyeli ise tamamen yazarların kendilerini aklama ihtiyaçlarındandır. Çünkü varoluşun doğası gereği olan şey değişmediği sürece varoluşsal değerini korur. Yani basit deyim ile altın çamura düşse yine altındır. Ben şahsen yakınan arkdaşların açmış oldukları konuları düşünüyorum da altını çizerek nejdet dışında doğru dürüst bir konu açmış bir arkadaşımızı gösteremiyorum. Ama tartışmalar içerisinde doğru tepki, karar, tutum, yaklaşım ve bakış açısı açısından pek çok arkadaşımız var ve bunlar çoğu tartışma ve yazışmalar içerisinde forumun en aktif yazarları. Ama bu demek değil ki onlar nüktedan, duayen yahut bu işin erbabı. Bakınız onların içinden nejdet gibi iki -üç kişi çıkmış olsa idi eğer bu forum zaten bambaşka bir format içerisinde devam ederdi. Bkz.

Hadi etti felsefe ekibi çok iyi bir format mı çok faydalı yahut değerli bir üretimleri mi var. Bulmuşlar mı kayıp kıta mu yu yahut amerikadan sonra başka bir kıta.
hadi diyelim onların işi yeni şeyler bulmak değil peki geliştirmişler mi yeni düşünceler. Açıklayabilyorlar mı bir insan neden çalar neden mastürbasyon yapar vs. Ekleyebiliyor mı geçmiş zaman düşünürlerinin düşüncelerinin üzerine. Biri çıkıp diyebiliyor mu kant şurada nokta yerine noktalı virgül koyup boş bırakmalıydı parşömeni diye.. Cevap hepinizin bildiği gibi hayır.

yazmış olduğunuz senaryo en fazla 2-3 hafta içerisinde iflas eder. Çünkü burada üretim kültüründen ziyade tüketim ile beslenen bir çoğunluk var. Ve emin olun o çoğunluk bu tüketim kültürü olmadan var olma ihtiyacını en başta kendisi duymaz. Çünkü beslenmiş olduğu temel nokta onun ilgi, bilgi ve merak alanından çok eleştirmiş ve aşağılamış olduğu insanın kendini dışa vurduğu asıl nokta yani genel forumdur. Herkesin aynı şeyleri söylediği veya benzer şeyleri tekrarladığı bir ortamda ortaya çıkan en güzel ve yaratıcı şey papağanların göz alıcı ve birbirinden farklı renkleridir ki bu elitist yazarlara kendi sıkıcılığını gösterdiği gibi çok kalmaz bir kaç haftaya boğar.

Efendim bu kadar eleştirin ardından benim forum hakkında sunabileceğim tek şey site adminin küs yazarlar dahil bir araya getirip yemek ısmarlamasıdır. Ve başlıklarda tartışmalarda kaybedilmiş olan dostluğun uslübün real bir ortamda pekiştirilmesi ve gerçek anlamda felsefe sohbetlerinin organize edilmesidir. Böylece listede ki birbirine zıt olan muhalif olmaktan keyif alan yazarlarında ön yargıları gerçeklikle yıkılmış olur..

neyse efendim sabah sabah çenem düştü bu bünye gider.. esen kalınız..
 

fides

Kahin
Yeni Üye
Katılım
15 Şub 2008
Mesajlar
1,694
Tepkime puanı
5
Puanları
38
Ben de "Felsefe Kulubü" denilen bölümde paylaşım/yorum yapmayacağım. Üyelerin bu şekilde "aristokratlar ve avamlar" diye ayırılmasına karşıyım. Bunu haksızlık olarak görüyorum. Ayrıca bir çok üye için(yeni gelen donanımlı/bilgili üyeler dahil) de kırıcı bir durum.
Elbette rahatsızım konunun cıvkını çıkaranlardan. Bu tarz üyelere tepki gösterilmesini; yazılarının silinmesini, uyarılmasını gerekli görülürse uzaklaştırmasını önerebilirim ama çözümü bir kısım üyelerin genelden izole edilmesini savunamam. Burada önemli olan bu rahatsızlığa karşı duyarlılık oluşturmak.
Bir bölümün açılıp:" buyrun siz orada ağır konuları tartışın" demekle ağır konuları bu bölüme taşımıyorsunuz. Forumun "ağır" denilen konuları bellidir buda bir üyenin bağımsızlığını her konuda ilan etmesinden konuyu kendi inisiyatifinde istediği doğrultuda yönlendirmesinden belli başlı kalıp kelimeleri her yerde kullanmasından kaynaklıdır.Burada yazı ile iletişim sağlıyoruz ve ben yazılarımla forumdakilerle iletişim sağlarken olabildiğince anlaşılır cümleler kurarak sağlamalıyım. Yani "ağır konular" felsefe kulübünün dışında kalmıştır. "Felsefe kulübü" denilen bölüm aslında "kurtarılmış bölge" görünse de bu forumun diğer bölümlerine ve üyelerine haksızlık.
 

sakal

Kahin
Yeni Üye
Katılım
8 Nis 2012
Mesajlar
2,000
Tepkime puanı
1
Puanları
38
sayın pyramosun eleştirisinide kendi adına bir talihsizlik olarak değerlendiriyorum.
 

Nejdet Evren

Kahin
Yeni Üye
Katılım
19 Ağu 2008
Mesajlar
3,589
Tepkime puanı
179
Puanları
63
Yaş
60
Sevgili Mustafa, siteyi güncel tutabilme ve katılımı hem nicel hem de nitel olarak arttırabilme adına tüm uğraşılarından dolayı sana teşekkür ediyorum. Ancak, Kulüp izolasyonunun sitenin temel “felsefe”siyle uyumsuz olduğu kanısındayım. Kendi adıma şunu söylemek isterim ki yazdığım tüm konuların ve yorumlarımın tüm okur kitlesince okunup , tartışmaya açık olmasıdır. Katılım olur ya da olmaz/bu onların tercihidir. Katılım olmayınca fazla bir ilerleme sağlanamadığı da görülmektedir.

Sevgili KuZeYs, yürekten teşekkür ediyorum. Sağolasın.

Katılım konusunda fides’e katılıyorum.
 

glsezinrs

Kahin
Yeni Üye
Katılım
12 Ara 2010
Mesajlar
1,358
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
62
Ben de "Felsefe Kulubü" denilen bölümde paylaşım/yorum yapmayacağım. Üyelerin bu şekilde "aristokratlar ve avamlar" diye ayırılmasına karşıyım. Bunu haksızlık olarak görüyorum. Ayrıca bir çok üye için(yeni gelen donanımlı/bilgili üyeler dahil) de kırıcı bir durum.

Böyle bir ayırım yok ki..Yeni gelen donanımlı üyeyi/üyeleri tavsiye etme (katılıma dahil etme) yetkiniz var..Neden bunu değerlendirmiyorsunuz?
 

KuZeYs

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
18 Nis 2012
Mesajlar
7
Tepkime puanı
0
Puanları
6
Yaş
43
Böyle bir ayırım yok ki..Yeni gelen donanımlı üyeyi/üyeleri tavsiye etme (katılıma dahil etme) yetkiniz var..Neden bunu değerlendirmiyorsunuz?
hehe neyin kafası bu ya ayrımcılığı geçtik onca yazı ve yorum içerisinde elitist tavır içerisinde olanlar bariz pozitif ayrımcılığı savunur iken felsefe nüktedanı birin ayrımcılığı tanımlayamaması gülünç bir durum.

forumda herkesin her bölüm yazma hakkı olması negatif ayrımcılık iken birilerinin konular üsluplar dağılıyor diye başak bir hak istemesi durumu pozitif ayrımcılığa eş değer bir durumdur. siz kalmışsınız ayrım yok ki diyorsunuz.

basit ayrımları yapamayan bir insanın önerisi ve düşüncesi ne kadar geçerli olur varın siz düşünün. Bu arada glsezinrs basit bir örnekti. Açılacak alanda ki çoğu yazar buna benzer durumlara düşecektir ki. İşte o zaman nicelik mi / nitelik mi tartışmaları tekrar başlayacak. Ve hasıl nitelik dediğimiz özne basit tanımlamaları bile algılamayıp inkar edecek ise buradan aristokrat tabakanın kralı çıkar.
 

glsezinrs

Kahin
Yeni Üye
Katılım
12 Ara 2010
Mesajlar
1,358
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
62
hehe neyin kafası bu ya ayrımcılığı geçtik onca yazı ve yorum içerisinde elitist tavır içerisinde olanlar bariz pozitif ayrımcılığı savunur iken felsefe nüktedanı birin ayrımcılığı tanımlayamaması gülünç bir durum.

forumda herkesin her bölüm yazma hakkı olması negatif ayrımcılık iken birilerinin konular üsluplar dağılıyor diye başak bir hak istemesi durumu pozitif ayrımcılığa eş değer bir durumdur. siz kalmışsınız ayrım yok ki diyorsunuz.

basit ayrımları yapamayan bir insanın önerisi ve düşüncesi ne kadar geçerli olur varın siz düşünün. Bu arada glsezinrs basit bir örnekti. Açılacak alanda ki çoğu yazar buna benzer durumlara düşecektir ki. İşte o zaman nicelik mi / nitelik mi tartışmaları tekrar başlayacak. Ve hasıl nitelik dediğimiz özne basit tanımlamaları bile algılamayıp inkar edecek ise buradan aristokrat tabakanın kralı çıkar.

Ayırım, sizin algınız..Haklısınız, basit olanı bazen geç kavrarım, bazen de hiç..
 

KuZeYs

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
18 Nis 2012
Mesajlar
7
Tepkime puanı
0
Puanları
6
Yaş
43
:) zahrad'ın bir şiiri geldi aklıma

BİR ADAMIN AKLI
Ağaca bakar - görmez ağacı - kendini görür
Yola bakar - görmez yolu - kendini görür

Yukarı bakar - yıldızlar var gökyüzünde -
Görmez - kendini görür

Ve aynaya bakar - görmez kendini -
-Selâm verir
diyor ama asıl şiiri senin gibi düşünenlere şurada döktürmüş..

AYRIM
Gigo kendine bir gözlük aldı
Neye baksa hep mavi görüyor
Gökleri mavi- denizleri mavi
Sevdiği kızın gözleri mavi
Mavi görüyor hep neye baksa

Etrafına bakınıyor burnunda gözlüğü
Sen diyorsun ki denizler mavidir
oldum olası
Sen diyorsun ki gökler mavidir
oldum olası
Yeni oldu bu diyor - inanmıyor sana

Gigo kendine bir gözlük aldı
Maviyi mavi görüyor artık
ZAHRAD
 

mavimor

Kahin
Yeni Üye
Katılım
15 Şub 2008
Mesajlar
1,456
Tepkime puanı
3
Puanları
38
Yaş
44
Genel anlamda ben ayrımcılık olarak düşünmemekteyim. Zira öyle düşünüyor olsam bölümü aktif etmezdim. Bu bölüm için farklı olarak şunu önerebilirim.(nejdet abinin eleştirisi doğrultusunda) Diğer üyelerin okumasına izin verilir fakat yazmasına izin vermeyiz onaydan geçene kadar. Sonuçta yeni gelen üyenin ya da halihazırda herhangi bir üyenin buradaki diğer bölümlere başlık açmasını ya da mevcut başlıklara yazmasını engelleyici bir durum söz konusu değil. Buraya yazmak isteyen üyeler ciddi anlamda farklı bir boyutta yazmak isteyen arkadaşlarımız. Ben de buna saygı duyuyorum. Bilgi birikimi açısından öznel eleştiri yaparak kendimi bu bölüme yazmaya yetkili kılmadım. Sonuçta ben işletme mezunu, felsefeyi ve okumayı seven, ama bunu hobi düzeyinde tutan bir insanım. Ben Abraham Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisini tartışabilirim belki ama Arthur Schopenhauer'dan istencin özgürlüğünü tartışamam. Bazı arkadaşlarımız da böyle derin başlıkları tartışmak için bu bölümü açmak istediler. Gelip bu konuyu tartışırken aradan birisi; (tarzda şu) "yaww sen ne biliiyooon da neyyi yazıyon hemşehrim" derse pek heves kalmaz oraya yazan arkadaşlarımızda. Bu bölümün temel fonksiyonu da bu tarz tartışmaları barındırmasıdır. Bunun aksi olacaksa zaten ben gerekli müdehaleyi yaparım merak etmeyin.

Gelelim pyramos senin eleştirine. Evrensel insan ile benim de tartışmalarım oldu, zaman zaman ileri de gittik. Bakış açılarımız, inaçlarımız ve duruşlarımız bile farklı. Konuları zaman zaman saptırdığını ve öznel eleştiri yapmadığını da kendisine defalarca hem pm hem de başlıklarda yazdım. Sonuçta ben anlaşamıyorum kendisi ile. Fakat her ne kadar ben anlaşamasam da, taban tabana farklı dünyalarda olsakta herkesin bilgi birikim düzeyine saygılı olmak zorundayız. Şahsen savunduğu şeylere hiç inanmıyorum:) fakat savunduğu konularda bilgi birikimi, felsefe anlamında bilgi birikimi olduğunu düşünüyorum. Zira bu paralelde düşünen arkadaşlarımız mevcut. He ben de bu bölümde yazmak isterim dersen o sekiz kişiden 3 kişi onayladığında zaten seni de oraya alırız. Aynı şekilde ben de yazmak istesem o sekiz kişinin üçünden onay alacağım:) sayı arttıkça da bu onay sayısı artacaktır.

Fides, bu aristokraklar vs diye bir ayrım değil.Lütfen bunu abartmayın. gerekirse bu bölümü site başında değil bir bölümün en altına atarım kimse görmez sorun değil. Neden bu kadar takılı kalıyorsunuz anlamıyorum?

En son uzunca olan mesajımda bir çok konuya cevap verdim. Elini taşın altına koymak isteyen arkadaşlar var mı diye sordum... E sonuç? Kimse gık demiyor ama eleştiriye gelince fayton üstünden yazıyor havasında..
 

fides

Kahin
Yeni Üye
Katılım
15 Şub 2008
Mesajlar
1,694
Tepkime puanı
5
Puanları
38
Hocam, ben zaten senin iyi niyetini biliyorum. Senin sınıfsal bölünme amaçlı böyle bir şey yapmadığını da biliyorum ama algılayış buna götürüyor.Sorum şu ""yaww sen ne biliiyooon da neyyi yazıyon hemşehrim" diyen kişiye neden her yerde müdahale edilmiyor da belirli seçkin(aristokrat) bir zümre sadece bu "seviyeli/entellektüel" ortama sahip oluyor?
Diğer 72.436(?) konuda da bu hassasiyet neden gösterilmiyor?
Yani ben diğer "avam" kamarasında birileriyle yazışınca birilerininn "yaww sen ne biliiyooon da neyyi yazıyon hemşehrim" diyen birisine tepki veremeyeceğim çünkü bulunduğum sınıf buna müsait değil.

Daha seviyeli ortam bu şekilde sağlanacağını düşünmüyorum.Taşın altına koyalım elimizi de sorun bu değil benim elimi altına koyduğum taşı seçkin bir sınıfa saray yapmak için taşımış olmam sorun.Çözümü konuyu saptıran,absürt yorumlar yapan üyelerin uyarılması uzaklaştırması ya da mesajlarının silinmesi olarak görüyorum.Bu tarz üyelere genel olarak "hoşgörü" gösterilmesin diyorum. Çözümü seçkin bir sınıf için değil forumdaki herkesi kapsayan bir anlayışta görüyorum.
Her yazıyı okuyamıyoruz diyorsan o "seçkinler" listesine bir de moderatörlük sistemi ile bir yetki verilebilir. Rahatsız olunan/absürt/cıvık mesajlar 3 oy alırsa silinsin vs gibi.Ya da farklı şekilde gene bu üyeler destek verebilir. Daha seviyeli bir ortama katkıda bulunmak istiyorlarsa bu diğerinden daha kapsayıcı yöntem.
 

Nejdet Evren

Kahin
Yeni Üye
Katılım
19 Ağu 2008
Mesajlar
3,589
Tepkime puanı
179
Puanları
63
Yaş
60
sevgili Mustafa, uzun zaman oldu yönetime dair eleştirilerden kaçınmaya çalıştım. sürekli eleştirmek yeterli olmuyor ve doğru da değildir. şu farkla ki, bir konuda eleştiri yapılıyorsa bu eleştirilenlerin önemsendiğini gösterir. bu nedenle eleştirilmenin önemini göz-ardı etmemek gerekir. konuşmanın, eleştirmenin ve suskunluğun biçimi onun özü kadar önemlidir. sorunun paylaşılması konusunda -yönetime dahil olmak/olmamak- dışında aktif tüm katılımcıların olumlu bir çabası çok açık bir şekilde görülmektedir. bu olumlu yaklaşımlar ve yakalanan ivme değerlendirilmelidir. yukarıdaki örtülü eleştirimde vurguladığım "felsefe" gözden kaçmış olmalı. bu arada ben de felsefeci değilim. öğretisel olarak kendimi bağlı duyumsamıyorum da. ancak şöyle bir durum söz konusu olacaktır. kulübün alanı felsefi bir tartışma alanı olarak değerlendirilecek ve o bölüme forum açan her kimse artık diğer bölümlere forum açamaz olacaktır; açarsa, bu edim açtığı forumun peşinen felsefi olmadığı kabulüne dayanmış olacaktır. hiç bir yazarın kendiyle böylesi bir çelişki içerisinde olmasını ne öneririm ne de olumlu bulabilirim. hal böyle olunca farklı bir yöntem aranmalı diye düşünüyorum.
 
P

Pyramos

Ziyaretçi
Bu başlığa son yazdıklarımı uzatmayacagım. tamamdır.

Felsefe klubü ile ilgilide bende bu durumu sınıfsal bir farklılık olarak algılamıyorum. daha donanımlı üyelerden öğreneceğimiz çok şey var. araya girilmeden bu üyelerin karşılıklı görüşlerini paylaşmaları faydalı olurdu gibime geliyor benimde.

biri hariç tabi:) kıh kıh :) ( yarı espri yarı göndeme şahsi bir yorumdur)
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sidebar Kapat/Aç
Üst