Felsefeyi Sevdirecek 15 Kitap

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Felsefi Kitaplar kategorisinde Cry tarafından oluşturulan Felsefeyi Sevdirecek 15 Kitap başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 354 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Felsefi Kitaplar
Konu Başlığı Felsefeyi Sevdirecek 15 Kitap
Konbuyu başlatan Cry
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Cry

Cry

Üye
Felsefe.NET
Katılım
28 Şub 2019
Mesajlar
212
Tepkime puanı
60
Puanları
28
1- Leviathan - Thomas Hobbes

Thomas Hobbes’in başyapıtı sayılabilecek nitelikteki eseri felsefeye farklı bir yön kazanmıştır. Farklı bir felsefi yaklaşım ile kendisinden sonra gelen filozoflara ve devletlere fikir bakımından referans gösterilmiştir.

Felsefeye meraklıların ve ilgi duyanların kitaplıklarında mutlaka yer alması gereken Leviathan pratik felsefede çağının en önemli eserlerindendir.



2- Sofie'nin Dünyası - Jostein Gaarder

Felsefe alanında en sevilen eserlerden olan Sofie’nin Dünyası birçok felsefe düşünürü ve kavramları üzerinde derin bilgilere sahip olmanızı sağlıyor. Darwin, Hegel, Helenistik Dönem, Varoluşçuluk, Descartes gibi kavramlar ve kişiler hakkında bilgiler içeriyor.

Harika bir üslup ve eşsiz bir kurgu ile kaleme alının Sofie’nin Dünyası felsefeyi hayatın içine dahil etmeyi başarıyor.



3- Bulantı - Jean Paul Sartre

Varoluşçuluk üzerine yazılmış bir kitap demek daha doğru olacaktır Bulantı için. Felsefede varoluşçuluğu esas alan kitap yoğun bir içeriğe sahip ve okunması çok da kolay olmayan kitaplardan biridir.

Aynı zamanda romanda işlenen konuların işleniş biçimi ve toplum karşıtı düşünceler yüzünden eleştirilere maruz kalmıştır.


4- Dinle Küçük Adam - Wilhelm Reich


Dinle Küçük Adam kitabı yazar tarafında samimi bir dille kaleme alınmıştır. Okuyan herkeste önündeki sayfada cümlenin altında ezilmeyi hissettir. Wilhelm Reich insana insanı anlattığı bu denemesiyle hepimize sesleniyor. Ne kadar küçük hesapların peşinde bir yaşam sürdüğümüzü tüm çıplaklığıyla yüzümüze vuruyor.

Kitap okuyan kişinin birçok düşüncesini baştan değiştirmeye gücü yetecek, sorgulamayı, kabullenmeyi ve kısaca insan olmayı Dinle Küçük Adam kitabıyla yeniden keşfedeceksiniz.



5- Ermiş - Halil Cibran

Felsefe sevmeyenlere bile felsefe sevdirecek olan Ermiş kitabı son dönemlerin bu alanda en çok sevilen eserleri arasında yer alıyor.

Bir kahinin insanlık ve hayatla ilgili konuşmalarından oluşan 26 adet eser mevcut içinde. Bir dönem tüm gençlerin başucu kitabı olan Ermiş o dönem İncil'den sonra en çok satan kitap olmuştur.

Ermiş kitabında aşk, evlilik, ayrılık, dostluk, arkadaşlık ve sevinç gibi konulara dair felsefi açıdan nasihatler bulabilir, yolunuzu çizebilirsiniz.



6- Devlet - Platon (Eflatun)

Platon’un devlet felsefesi üzerinden kaleme alınan kitap binlerce yıldır başvurulan bir kaynak olmaya ve toplum ve devlet kuramları Platon’un kurduğu temel üzerinden yükselmeye devam ediyor.

Kitabın başlarında doğru ve yanlış, iyi ve kötü insan rol modelleri konu edilmiştir. Kitap diyalog şeklinde yazıldığı için gayet sade bir anlatım dili kullanılmıştır. Böylelikle oldukça derin bir felsefi meselenin kolay bir dilde yazılmış olması kitabı okurken okuyucuyu zorlamıyor.



7- Küçük Prens - Antoine de Saint-Exupery

Küçük prens çocuklar için kaleme alınmış olsa da yetişkinlerin de severek okuduğu kült bir eserdir.

Küçük Prens yetişkinlerin günlük yaşamlarındaki sorgulamadan yaşamaları sonucu oluşan içsel yalnızlıklarına değinmektedir.

Küçük Prens küçüklerin anlayabileceği dille yazılmış aynı zamanda hikayenin kurgusuna yetişkinlerin de severek eşlik ettiği, okunması gereken eserlerden biridir.



8- Simyacı - Paulo Coelho

Kitap bir roman olmasına rağmen felsefi bir yapıt olarak değerlendirilmiştir. Tüm felsefi içerikli kitaplar gibi nasihatler de bulunan bir eserdir.

Masalsı bir yaşamın felsefe öyküsünü okuyabileceğiniz Simyacı kitabına kendi iç sesinizle konuşma fırsatı yakalıyorsunuz.



9- Böyle Buyurdu Zerdüşt - Friedrich Wilhelm Nietzsche

Nietzsche’nin yaşamla ilgili düşüncelerinin yer aldığı eseridir Böyle Buyurdu Zerdüşt. İnsanın kendini tanıması, istekleri, toplumla olan ilişkileri üzerine açık bir dille yazdığı eseri okuyucusuna farklı pencereler açıyor.

Zerdüşt'ün 10 yıllık dağda olan yaşamından sonra halk arasına girip kendi iç dünyasını anlatan bu eserden sonra kendinizi tanımak için farklı bir yola gireceksiniz.



10- Siddhartha - Hermann Hesse

Budizm felsefesinin işlendiği konusu ile Siddhartha kendini bulma yolunda işlenmiş bir başyapıt. Hermann Hesse’nin kaleme aldığı eserde bir yolculuğa tanık oluyoruz. Arayış içindeki Sddharta’nın dini motiflerle örülü hikayesinde yazar bulma ve arınma kavramlarını temele alıyor.



11- Nietzsche Ağladığında - Irvin D. Yalom

Nietzsche Ağladığında büyük filozofa olan ilgiyi artıracak onun felsefesini daha iyi anlayabileceğiniz bir kitaptır.

Nietzsche ve Bruer’in aralarında geçen diyalog kısmı oldukça doyurucu bir etki bırakıyor. Orhan Pamuk’un bir gün bir kitap okudum ve hayatım değişti dediği kitap olma özelliği taşıyan, akıcı diliyle felsefeyi sevdirecek bir eserdir.



12- Sokrates’in Savunması - Platon (Eflatun)

Sokrates’in Savunması kitabı 3 bölümden oluşan bir başyapıt. İlk bölümünde de Sokratesin savunması yer alıyor. İkinci bölümde yargının verdiği karar üçüncü bölümde ise ölürken söylediği sözler yer alır.

Sokrates’in Savunması kitabında ölüme neden mahkum edildiği konusunu işliyor. Sokrates’in felsefesini kolayca yalın bir dille okuyacağınız eşsiz bir eser.



13- Deliliğe Övgü - Desiderius Erasmus

Hümanistliği ile tanınan Erasmus’un Deliliğe Övgü kitabı elbette bizim bildiğimiz sıradan delilik değil. Kitap Erasmus’un felsefi düşüncesi ile yergi ve yargı içermektedir.

Kitap felsefeye özellikle yunan felsefesine ilgi duyanların oldukça seveceği bir eserdir.



14- Ütopya - Thomas More

Düşünce tarihinin en önemli eserlerinden olan Ütopya gerçekte var olmayan tamamen bir kurgusal adada geçen olaylar örgüsüne sahiptir.

Kitabın basıldığı dönemlerde İngiltere’nin eleştirisini yaptığı kitabı Ütopya felsefeye ilgi duyanların mutlaka okuması gereken eserlerden biridir.

Ütopya kavramını edebiyata kazandıran Thomas More dramatik yaşamı ile de ikinci Sokrates olarak isimlendirilen bir düşünürdür.



15- Felsefenin Tesellisi - Alain de Botton

Felsefenin Tesellisi altı ayrı bölümden oluşan dönemlerine damga vurmuş büyük düşünürler olan Montaigne, Sokrates, Seneca, Nietzsche gibi filozoflarla insanoğlunun günlük yaşamdaki sıkıntılarına teselli arayışı konu alınmıştır.

Toplum tarafından kabul görmeyişimiz, düş kırıklığımız, yetersiz paramızın olması gibi biz insanların sıkıntılarına felsefi açıdan yaklaşıyor.

Felsefe sevmeyenleri bile hayranlıkla okuyacakları eşsiz bir yalın dile sahiptir.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst