Felsefe ve Sembolizm

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Felsefe Etkinlikleri kategorisinde phi tarafından oluşturulan Felsefe ve Sembolizm başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2,239 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Felsefe Etkinlikleri
Konu Başlığı Felsefe ve Sembolizm
Konbuyu başlatan phi
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan phi

phi

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
13 May 2008
Mesajlar
1,906
Tepkime puanı
174
Puanları
63
Evrensel bilginin bilimi olarak tanımlanan felsefe; hikmetin ilmi olarak kabul edilir ve ‘Bilgi Sevgisi’ anlamını taşır.
Bugünkü adıyla felsefe, kadim adıyla filosofia insanoğlunun kendini ve evreni sorgulaması ve bunun bilgisi insanlık tarihinin en eski devirlerinden beri var oldu. Hangi kültür basamağında bulunursa bulunsun, her toplumun, bir yandan birtakım mistik tasarımları-mythosları-efsaneleri, öbür yandan da ruhsallıkla ilgili bilgileri, felsefi düşünce ve kavramları vardı.
İlkçağdan bu yana her kültürde insanoğlunun karşısına hep aynı sorular çıktı;

‘BEN KİMİM, NEREDEN GELDİM, NEREYE GİDİYORUM?’ EVRENİN VAROLUŞ SIRRI NEDİR? EVREN KENDİ KENDİNE Mİ OLUŞTU? YOKSA BİZİM BEŞ DUYU İLE ANLAMADIĞIMIZ BİLGİLERİ Mİ SAKLIYOR KENDİNDE?

Felsefenin temel sorusu İNSAN İLE EVREN arasındaki ilişki, insan-evren, ruh ve madde, var olanların anlamı ve kökeni, Tanrı-insan-doğa ilişkileri, evrenin meydana gelişiyle insanın gezegenimizdeki yeri ve görevinin ne olduğu sorularına yanıt bulabilmektir
Felsefenin bu sorularına birlikte yanıt aramak istedik. Bizden öncekilerin ne söylediğini bilmezsek, bugünü yeterince iyi değerlendiremeyebiliriz.
Bu nedenle felsefe tarihinin temel taşları sayılan ünlü filozofların bilgilerinin aynı zamanda çeşitli semboller içerdiğini de paylaşmalıyız. Ör: Eflatunun ünlü mağara sembolü gibi. Sembol "birlikte tartışmak, birlikte birleştirmek, bir arada toparlayıp bağlamak” anlamlarına da gelir. Sembolizm kısaca, evrensel ilke ve prensiplerin sade ve insani öğelere indirgenerek ifade edilmesi olarak tanımlanabilir.
Bir sembol, anlatmak istediği şeyi en kesin, en belirli, en sade, en doğal şekilde ifade eden işarettir. Sembolizm, evrensel ve insanlar için birlikte kullanılan bir tür ortak alan bilgisidir. Semboller farklı dil-yazı sistemlerine sahip tüm insanlara aynı dilden hitap etmenin orta yolunu mutlaka bulurlar...

Seminere katilmak isteyen arkadaslar benimle irtibata gecebilir.

cagatay@felsefe.net
 

phi

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
13 May 2008
Mesajlar
1,906
Tepkime puanı
174
Puanları
63
Seminer Ocak ayi itibari ile olacaktir katilima gore sinif acilacak. Yer 19.Mayis Kultur Merkezi / Kadikoy

Basvuru icin ayrica:



Telefon ile bilgi almak isterseniz Pinar hanimi rica ederseniz ilgilenecektir. (Ararken Felsefe.NET'i belirteniz daha iyi olacaktir)

Telefon: 0216 362 11 05
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst