Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Evrene Yolculuk

ulasu61

Yeni Üye
17 Tem 2012
18
0
0
46
la ilk tanışmam bir televizyon dizi ile başladı. Sonra ardından

Yıldız Savaşları filmleri geldi. O zamanlar astronomlar, kozmologlar kozmos hakkında ne kadar araştırma yapıp yayınlasalar da

maalesef Türkiye’de bu tarz bilgiler çok fazla halka ulaşmamaktaydı. Ancak ben,her zaman içimde o kafamı kaldırdığımda

gökyüzündeki yıldızlar ve ötesi hakkında bilme istediği taşıyordum. Ne zaman bir üniversitede öğretmen olarak görev aldım, o

zaman merakımı tatmin edecek çeşit çeşit kaynağa ulaştım. Şanslıydım. Çünkü çalıştığım üniversite Türkiye’nin ilk özel

üniversitesi idi ve inanılmaz çeşitlikte kozmosa dair dergiler mevcuttu. Böylelikle kozmos hakkında merakımı tatmin etmeye ve

bilgimi artırmaya başladım. Arama motorlarının hayatımıza girmesi ile de bu konu da dahil her konuda her türlü bilgiye ulaşma

imkanını yakaladım. Benim için en heyecan verici olanı, internete yüklenen videolar ile kozmosda seyahata çıkabiliyor,

gezegenler, galaksiler arası yolculuk yapabiliyor olmamdı. Bilimadamları bilindik

in büyüklüğünü pek çok video ve makale ile anlatmaya

başladılar.Bir astrolog olmadan da galaksiler arasında gezebiliyordum. Kozmosun derinliklerine yolculuk yapacağım belki bir

aracım yoktu ama zihnimin derinliklerinde bu video ve makalelerle harika seyahatlere çıkıyordum. Zihnimde sonsuz olanı

canlandırmaya çalışıyordum.Bir kişi kozmosun bilzer için önemini inkar edip, o muazzam sonsuzlukta uzanıp giden yıldız ve

galaksileri ve onların canlılığını kabul etmezse, nasıl ufkunu geliştirebilir? Etrafıma baktığımda halâ uzayla ilgili olmayan

kişler var. Öyle ki, bize en yakın gezegenler olan güneş sistemimizdeki gezegenler hakkında bile bilgisi ve ilgisi olmayan pek

çok insan mevcut. Elbette bu ilgi meselesi. Ancak, nasıl ki güneşin ve ayın etkisini artık inkar etmiyorsak, diğer gezegenlerin

de bizim üzerimizdeki etkisini inkar etmememiz gerekir.Bu düşünen zihinler için böyle olmalıdır. Ne dersiniz?

sakal

Yeni Üye
8 Nis 2012
2,000
1
38
Doğru söze ne denir.Eh o zaman ulaştığın bilgileri ara sıra bizimle de paylaşmanı bekleriz..

P

Pyramos

Ziyaretçi
O kadar uzaktan bizi nasıl etkileyecekler? birşeylerin bize tesir etmesi için aramızda bir bağlantı olması lazım.bu bağlantı ne? tamam evren bir bütün herşey etkileşim halinde olabilir, evrendeki her varlık arasında bir bağ olabilir vs vs aynı evrendeyiz sonuçta ama nasıl? Yaratıcı bu evreni ne kadar büyük ve karmaşık yaratmış. Bazen nasıl bir yerdeyiz yaw diyorum kendi kendime, bu varoluş, bu kadar canlılık nasıl bir şey? Yaratıcı azametini gösteriyor işte. evren muhteşem bir eser.

Tüm sayfalar yüklendi.