- Konbuyu başlatan
- Hangi Felsefe Akımına Yatkınsınız ?
- Epistemoloji
Bu baslik altinda vakit buldukca makaleler seklinde bazi etik kuramlari, erdem teorilerini, yada erdem, etik ve ahlaki kavramlari reddeden kuramlari olabildigince genis bir cercevede incelemeye, aktarmaya, paylasmaya ve katilim olursa tartismaya calisacagim. Pek cok farkli alana deginsem de bunlari baslangic seviyesindeki felsefe okurlarinin anlayisina gore yazacagim. Arzu ederseniz daha derin bir anlayis icin ozellikle felsefe ansiklopedilerini oneririm. Basligi ilk olarak evrim agacindan esinlenerek “etik agaci” olarak belirlesem de sonradan felsefenin dogru yanlis ayrimlarini, teorilerini ve ideolojilerini on plana cikaran bu baslikta karar kildim. Konulara gore tek tek baslik acmak yerine ayni baslik altinda toparlamayi, bilgiye ulasimda pratik olmasi sebebiyle bu baslik altinda yazacagim. Anlatacaklarim asagida okuacaginiz uzere herhangi bir ahlak yada etik teorisini on palana cikarmak, onu sivriltmek yada Kabul ettirmek amaci tasimamakta, aksine olabildigince tarafsiz olmaya ve genel bir bilgi paylasimi olmasi amacini tasiyacaktir. Dolayisiyla aktarilanlar belirli bir perspektiften degil, birbirinden farkli olan pek cok perspektifi sunacaktir.
Yazilanlari arzu ederseniz burada tartisabilir yada detaylandirabiliriz. Yine arzu ederseniz bu yazilari kopyalayip kendi yazinizmis gibi baska yerlerde de paylasabilirsiniz. Yeter ki insanlar bilgi edinebilsin. Zaten amac da insanlara ulasabilmek ve bilgiyi yayabilmektir Asagida gordugunuz uzere bir sema ekledim. Genel perspektifleri ortaya koymasi acisindan iyi gorunuyor. Fakat biz daha detayli ve sade bir dille konulari inceleyecegiz. Cunku anlatacaklarimin bazilari bu semada yok. Bu semayi sadece genel bir fikir vermesi icin sectim.
Isimleri eger unutmazsam buyuk harfle yazmaya ozen gosterecegim.

Iyi okumalar dilerim
Yazilanlari arzu ederseniz burada tartisabilir yada detaylandirabiliriz. Yine arzu ederseniz bu yazilari kopyalayip kendi yazinizmis gibi baska yerlerde de paylasabilirsiniz. Yeter ki insanlar bilgi edinebilsin. Zaten amac da insanlara ulasabilmek ve bilgiyi yayabilmektir Asagida gordugunuz uzere bir sema ekledim. Genel perspektifleri ortaya koymasi acisindan iyi gorunuyor. Fakat biz daha detayli ve sade bir dille konulari inceleyecegiz. Cunku anlatacaklarimin bazilari bu semada yok. Bu semayi sadece genel bir fikir vermesi icin sectim.
Isimleri eger unutmazsam buyuk harfle yazmaya ozen gosterecegim.

Iyi okumalar dilerim