Eleni Karinte’nin Atatürk’e yazdığı aşk mektubu

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Tarih Kulübü kategorisinde Epilogue tarafından oluşturulan Eleni Karinte’nin Atatürk’e yazdığı aşk mektubu başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 4,630 kez görüntülenmiş, 4 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Tarih Kulübü
Konu Başlığı Eleni Karinte’nin Atatürk’e yazdığı aşk mektubu
Konbuyu başlatan Epilogue
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Melodim

Epilogue

Meraklı Üye
Yeni Üye
Katılım
6 Ara 2009
Mesajlar
279
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
Eleni Karinte’nin Atatürk’e hitaben yazdığı aşk mektubu.


”Çok seneler geçti, ben halen her gün senden haber bekliyorum. Herhangi bir zamanda mektubumu alırsan, beni hatırla. Kağıttaki gözyaşlarımı görebileceksin. Yıllar ve olaylar geçiyor, seninle ilgili çok şeyler konuşuluyor. Mektubumu okurken, başka kadını seviyorsan, mektubumu yırt.

Manastırlı Eleni Karinte, bir gün tanıdığı ve aşık olduğu adama bütün ömrünü harcamıştır. Benim seni sevdiğim kadar, o kadını o kadar çok seviyorsan, kendisine hiçbir şey söyleme, senin kadar mutlu olmasını diliyorum. Fakat, balkondaki kızı hatırlıyorsan ve başkasını sevmiyorsan, seni beklediğimi ve ömrüm boyunca bekleyeceğimi bilmeni istiyorum.

Döneceğini, beni unutmayacağını biliyorum. Babam vefat etti. Beni senden ayırdığından tam bir yıl geçti, beni eve kapattı ve bir ay çıkmama izin vermedi. Ağladım, biliyorum ki tüm kilitleri ve hapisleri boşuna harcadı.Beni evlendirecekleri adamı sadece bir kez gördüm ve kendisi bana onu sevebileceğimi söyledi. Ben kendisine, ‘Hayır, ben sadece ilk aşkımı seviyorum’ dedim. Babam beni hiç bir zaman affetmedi ve ben de kendisini affetmedim. O zamanlardaki gibi artık genç ve güzel değilim.Ebediyen seni seven ve seni bekleyen, Eleni Karinte’n.”


Eleni Karinte Makedonya’da yaşayan ve o sıralar askeri okulda okuyan (1896-1899) Mustafa Kemal’in kız arkadaşıdır.


 

phi

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
13 May 2008
Mesajlar
1,906
Tepkime puanı
174
Puanları
63
Ataturk'un gittigi her yerde bir bayan arkadasi oldugu soylenir dogru mu acaba?
 

Melodim

Felsefe.net
Yeni Üye
Katılım
26 Ara 2018
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Atatürk bu kızı kaçırmaya da çalışmıştı çünkü iddiaya göre Eleni'nin babası ve Zübeyde Hanım bu birlikteliği istememişti.
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst