Çocukluk döneminde griple karıştırılan hastalıklar

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Felsefe.Net Arşiv kategorisinde MeLekSy tarafından oluşturulan Çocukluk döneminde griple karıştırılan hastalıklar başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 324 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Felsefe.Net Arşiv
Konu Başlığı Çocukluk döneminde griple karıştırılan hastalıklar
Konbuyu başlatan MeLekSy
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan MeLekSy

MeLekSy

Meraklı Üye
Yeni Üye
Katılım
30 Tem 2018
Mesajlar
296
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Konum
~Paradise..
Çocukluk döneminde sık rastlanan hastalıklara grip deyip geçmemek çok önemli. Çocuğunuzun grip belirtileri altında daha ciddi bir hastalık yatıyor olabilir. Bu hastalıkları doğru tespit edebilmeniz için çocukluk döneminde sık rastlanan hastalıkların belirtilerini bir araya getirdik.

cocukluk-doneminde-griple-karistirilan-hastaliklar-11683718.Jpeg


Anjina

Anjina hastalığı önce kendini ateş ve boğaz ağrısı gibi grip belirtileriyle gösterir. Eğer bu belirtilerin yanında şişmiş bademcikler, dil üstünde beyaz bir tabaka, gözlerde ağrı ve yutkunmada sorun varsa çocuğunuz basit bir grip değil anjina geçiriyor olabilir.

Rota virüsü enfeksiyonu

Rota virüsü enfeksiyonunun ateş, kusma, ishal, karın ağrısı gibi belirtileri vardır. Bu hastalık sırasında vücut çok sıvı kaybettiği için çocuğunuza her 3-5 dakikada bir 1 yemek kaşığı su vermeniz gerekir.

cocukluk-doneminde-griple-karistirilan-hastaliklar-11683720.Jpeg


Boğmaca

Ateş ve burun akması gibi grip belirtilerinin yanı sıra şiddetli öksürük ve kusma varsa bu boğmaca hastalığının göstergesidir. Çocuğunuza öksürük şurubu vermek kısa zamanlı olarak belirtileri durdurabilir ama hastalığı iyileştirmez. Bu yüzden bir uzmana gidip testler yaptırmanız gerekir

cocukluk-doneminde-griple-karistirilan-hastaliklar-11683721.Jpeg


Kızıl hastalığı

Çoğunlukla bebeklerde görülen bu hastalığı gripten ayırt eden özelliği vücutta çıkan minik kırmızı döküntülerdir. Kızıl hastalığında kırmızı döküntüler burun veya ağız kenarlarında oluşmaz. Bu hastalığın tedavisi antibiyotik ile yapılır.

cocukluk-doneminde-griple-karistirilan-hastaliklar-11683722.Jpeg


Astım

Astım genetik bir hastalıktır. Bu yüzden ailenizden biri astım hastasıysa çocuğunuzun gösterdiği belirtilere ekstra dikkat edin. Öksürüğün yanı sıra nefes darlığı yaşanıyorsa ve ciğerlerden ses geliyorsa çocuğunuz astım hastası olabilir.

cocukluk-doneminde-griple-karistirilan-hastaliklar-11683723.Jpeg


Polio

Polio omuriliği etkileyen ve ciddi felçlere neden olabilecek çok ciddi bir hastalıktır. Grip belirtilerinin yanı sıra bacak ve kollarda ağrı, hareket bozuklukları, yön kaybetme gibi belirtiler var ise çocuğunuzu hemen bir uzmana gösterin.
cocukluk-doneminde-griple-karistirilan-hastaliklar-11683724.Jpeg


Tüberküloz

Tüberküloz hastalığı en sık yanlış teşhis edilen hastalıklardan biridir. Eğer çocuğunuzun grip belirtileri birkaç gün içinde geçmiyorsa, her geçen gün kötüleşiyorsa, cildi çok solgunlaşmışsa ve öksürürken kramp giriyorsa tüberküloz hastalığına yakalanmış olabilir.

Krup hastalığı

Çocuğunuzun öksürüğü havlayan bir köpek gibi ses çıkarıyorsa ve nefesleri sesli ve derinse krup hastalığına yakalanmış olabilir. Kruptan şüpheleniyorsanız hemen ambulansı aramalısınız. Krup hastalığı çok hızlı gelişir ve hızlı davranmazsanız ölümcül olabilir.
cocukluk-doneminde-griple-karistirilan-hastaliklar-11683726.Jpeg


Kızamık

İlk evrelerinde grip ile karıştırılması muhtemel kızamığın ayırt edici özelliği ağız içinde beyaz noktalar oluşmasıdır. Daha sonraki günlerde vücutta çıkan döküntüler ile çocuğunuzun kesin kızamık olduğunu anlayabilirsiniz.
cocukluk-doneminde-griple-karistirilan-hastaliklar-11683727.Jpeg
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst