Bir Karşı Açlık Projesi Olarak Nehir Gölü Balıkçılığı

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Serbest Kürsü kategorisinde "ictenlik" tarafından oluşturulan Bir Karşı Açlık Projesi Olarak Nehir Gölü Balıkçılığı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 670 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Serbest Kürsü
Konu Başlığı Bir Karşı Açlık Projesi Olarak Nehir Gölü Balıkçılığı
Konbuyu başlatan "ictenlik"
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan UpBot

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
7 Ara 2013
Mesajlar
6,615
Tepkime puanı
504
Puanları
113
"Bir Karşı Açlık Projesi Olarak Nehir Gölü ya da Göl Balıkçılığı
ya da Yaban Hayatın ve Yaban Popülasyonların Çeşitlenmesi ve Zenginleştirilmesi, çoğaltılması ve üretilmesi teorileri


Birincisi hayvanların tutsaklık altında tutulmasını (hem besin kalitesi hemde yaşamsal değerlerle birlikte) istemiyoruz
İkinci doğal yemle beslenmelerini -istiyoruz...
Diğer ikisi de atalet üretiyor
Bu bizi akılcı çözümler bulmaya götürdü

Mantıklılığını bilemiyoruz ancak her düşünmemizde ilk aklımıza çarpan akan nehirler üzerine ve kıyısına baraj gölleri ve tali göller kurmak ve oralarda balık faunaları popülasyonları ve çeşitlenmeleri oluşturmak.
bu bize her defasında sonsuz besin sağlayacakmış gibi geliyor. Fikir olarak.
Dünyanın nehirleri sonsuz akar.
Dağlık alanlarda 50-60 kim lik bir bantta -vadide akan bir nehir üzerine bile sadece yüzlerce hatte nerdeyse binlerce belki tali baraj oluşturulabilir. Nehir yatakları düzenlenebilir, değiştirilebilir. -Yani- mikro faunalar oluşturulabilir.

Göller biliyorsunuz hiç olmayan yerlerde de kurulabiliyor bununu dışında. Özellikle yeraltı suları kullanılarak ya da sondajlarla bile sağlanan yer üstü suları ile kaynak sağlanabilir....

Bunun şunun için düşündük. Su balığın doğal ortamıdır ve balık sonuçta bir tutsaklık hissetmeyecektir. Doğal ortamındadır ve doğal beslenecektir. Yem sağlanmayacaktır. Kendi akarı sulaması ve değişimi olan yan göller..
Geriye sadece avlanma/edinme-temin sorunu kalıyor. Buna doğal çözümler üretilebilir.
Doğal toplama mekanimazları bu kurulacak göllere önceden yerleştirilebilir...

Platolar-vadiler ve bozkırlar her yerde bu uyugulanabilir ve denenebilir.
Yemeğin belki de bir ticari çözüm olmaktan da çıkarılması gerekiyor.
Bir beslenme hizmeti ve toplumsal ödev olarak yemek çalışması askerlik hizmeti gibi (bir kaç yıl belki üç-beş on yıla kadar) zorunlu ve yaşamsal ödev olarak ya da toplumsal bir ödev olarak herkese belirli aralıklarla ve dönüşümlerle getirilebilir ve yemek işi kamulaştırılabilir sanıyoruz.
bu da bir alternatif
Ya da akılcı çözümelrle yüksek üretim dış pazarlanabilir ve satılabilir. Geleceğin endüstrisi gıdadır. İnsanın enerji çözümleri berbat ve dünya çöküyor-kendini tüketiyor.

-Keyif Yemeciliği ve Besinciliği;
-Keyif Yemeciliği ve Besinciliğine Özerklik

Yaban Hayatın ve Yaban Popülasyonların Çeşitlenmesi ve Zenginleştirilmesi, çoğaltılması ve üretilmesi teorileri

burada doğa da her türden hızlı üreyen tavşan ya da yer tavuğu ve kuşu benzeri popülasyonu doğal ortamında çoğaltmak mantığı yatmaktadır.

Yer tavuğu dediğimiz hindiden tutunda devekuşuna kadar ya da sülünden tutunda kekliğe kadar her şey olabilir. Şu an kafeslerde beslenen tavukların, doğaya daha dayanıklı ve çevik benzer türleri geliştirlebilir-doğaya salınabilir. Bu besin tavukçuluğunun alternatifidir.
yumurta sağlama üzerine kuramlar üretilebilir ve tavuklardan yumurta çalma?

Buna doğal keçi koyun vb. eklenebilir. Yırtıcı olmayan bölgelere bu yapıldığında uzun vadede yüksek türleşme ve tür çeşitliliği ve geniş vade için alternatif besin çeşitliliği sağlanabilir. Ya da yırtıcılara yeteceğinden çok fazla av sağlanabilir. Böylelikle de türleşme ve çoğalma sağlanabilecektir. Sonuçta yırtıcılar her türlü ataletin düşmanı ve doğal korunma içgüdüsünün bekçisi-doğrucusu dengeleyici unsuru olarak dinamiktir.
Bize sadece geriye bu hayvanlarının sessiz yollarla doğadan temini, alınması ve avlanması kalacaktır.

Geyik vb. türler düşünülebilir. Bunun dışında hayvan üremeleri için gen çeşitlemeleri ya da melezlemeleri gözetilebilir/düşünülebilir.

---
Yukarda belirtilen bu şeyler son tahlilde modern topluma değilde bir doğa toplumuna dönük duruyor olacak ya da doğaya dönüş ve sadeleştirme çağrıştıracaktır. Sonuçta sanayi tipi hızlı ve yoğun besin üretimi tasarrufu olarak aktarılan basit çözüm ve dinamik, günlük hayat konforu ve kolay besin rahat ve eğlence tüketen insanlık gerçeğine uymaz bir geçici çözümleme saçmalık ya da tuhaf bir yamadır.

Doğayı yiyen bitiren insanın kolay enerji ve besin teminine dair ürettiği üreteceği de her çözüm de özünde saçmadır-saçma kalacaktır. Bu daha büyük bir mantığı, olguyu anlamaya bizi itecek itmeli
 

UpBot

Kahin
Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2021
Mesajlar
1,017
Tepkime puanı
5
Puanları
38
Teşekkürler yararlı konu
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst