Bilgisayarlar düşünebilir ya da aşık olabilir mi?

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Genel Tartışma Alanı kategorisinde Cry tarafından oluşturulan Bilgisayarlar düşünebilir ya da aşık olabilir mi? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 408 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Genel Tartışma Alanı
Konu Başlığı Bilgisayarlar düşünebilir ya da aşık olabilir mi?
Konbuyu başlatan Cry
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Leonardo18

Bilgisayarlar düşünebilir ya da aşık olabilir mi?

  • Evet

    Oy: 1 100.0%
  • Hayır

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    1

Cry

Üye
Felsefe.NET
Katılım
28 Şub 2019
Mesajlar
212
Tepkime puanı
60
Puanları
28
Merhaba Arkadaşlar ;

Düşünebilmekten kastım yaratıcı olabilir mi yani bir takım kavramları kafasında birleştirip yeni sorular , yeni problemler veya yeni çözümler oluşturabilir mi , beyin dediğimiz kimyasal varlığı taklit edebilir mi ? aşık olabilir mi :)

Dün ' Her ' filmini izledim böyle bir soru aklıma geldi , daha öncede tartışılmış olabilir.

Ben yakın gelecekte yapay zeka bilgisayarlarının bazı üniversite kurullarında bile bir tez konusunu veya bir makaleyi irdeleyip kaynak araştırıp özgünlüğü veya yayınlamaya değer olup olmadığını yorumlayacak bir kapasiteye erişebileceğine inanıyorum.
 

Leonardo18

Üye
Yeni Üye
Katılım
14 Eyl 2016
Mesajlar
217
Tepkime puanı
38
Puanları
28
İnsan beyni kimyasal bir bilgisayardır. Bununla ilgili şüphe kalmadı. Yeni nesil kuantum bilgisayarların insan beynine daha çok benzeyip, mesela karar alabileceği düşünülüyor.

Hatta: BU durumda geri kalan taraf biz oluruz. Bizim zihnimiz sabah kalkış saatimiz, moral durumumuz, yediğimiz yemek, tükettiğimiz sıvılara göre farklı çalışır.

Hatta "insan mantıklı değildir" saptaması sık sık yapılır. Bakın mesela Jair Bolsonaro Brezilya'da neler yapıyor? Mantık bu mu? Beyin bu mu? - Maalesef ki evet :)
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst