Beyaz piramitler ile Xian şehrindeki kurganlar birbirleri ile karıştırılıyor

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Tarih Kulübü kategorisinde Prens Ernak tarafından oluşturulan Beyaz piramitler ile Xian şehrindeki kurganlar birbirleri ile karıştırılıyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,382 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 3 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Tarih Kulübü
Konu Başlığı Beyaz piramitler ile Xian şehrindeki kurganlar birbirleri ile karıştırılıyor
Konbuyu başlatan Prens Ernak
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Prens Ernak

Prens Ernak

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
13 Ocak 2015
Mesajlar
1,330
Tepkime puanı
258
Puanları
83
Yaş
35
Konum
Ankara
Üniversite Bölümü
Tarih Öğretmenliği
Ünvan
Dr.
Arkadaşlar merhaba,

Prof. Dr. Cengiz ALYILMAZ'a sarı Irmak havalisinde olan beyaz piramitleri incelemesi için Çin yönetimi izin verdi, Bu piramitleri Tangutlara ait olduğunu Çin'de kabul ediyor, hocamız bu piramitleri gezmiş ve aşağıya videosunu koyduğum bir konferansında bu piramitler hakkında bilgi vermiş, piramitlerin inşa edildiği kerpiç eriyince beyaz bir toprak tabakası oluşmuş ve bu yapılara bundan dolayı beyaz piramit demişler, beyaz piramitler çok işlev görmüş yapılardı geçmişte. Oktan Keleş'in içerisine kaçak yollarla girdiği kurganlar ise bu beyaz piramitlerden tamamen farklı, kurganlar höyük şeklinde toprak yığma yöntemi ile inşa edilen karekteristik Türk mezarlarıdır ve kurgan tipi mezarlar Türk kültüründe çok meşhurdur, her yerde örneklerine rastlayabilirsiniz. Beyaz piramitlerin Tangutlara ait olduğu noktasında sıkıntı yok; gel gör ki Xian şehrindeki kurganlara gelince kıyamet kopuyor; Çin, bu kurganların Han Çinlileri'ne ait olduğunu iddia ediyor; ama Oktan Keleş'in kurganların içerisinden çekmiş olduğu fotoğraflarda bu piramitlerin içerisindeki anıt taşlarda ay yıldız sembolünün ve kurt başı sembolünün olduğu görülüyor; işte muhtemelen bu sembollerden korktuğu için Çin idaresi Xian kurganlarının bilim adamları tarafından araştırılmasına izin vermiyor; Çin, bu kurganları ölüme terk etmiş durumda şu an; eğer kurganların Çin kültürüne ait olduğundan emin olsa kurganları bilim adamlarının araştırmalarına açarlardı,ama bu sembollerin Türk kültürüne ait olması Çin'in elini kolunu bağlıyor.

İlk önce şunu hatırlatmakta fayda var ki Xi’an şehrinin bulunduğu Şansi eyaleti, Gansu eyaleti ile birlikte kuzey Çin’deki kadim Türk yerleşkelerinden biridir ve biz Hunlar'ın ve Göktürkler'in bazı dönemlerde Çin'de yaşadıklarını biliyoruz. Peki hangi Türk boyu/kavmi bu kurganları inşa etmişti; bu konu hakkında Tilla Deniz Baykuzu Hocamız “Çin Topraklarındaki Bazı Türk Soylularının Kurganları” adlı makalesinde şunları söylüyor:

"Hunlar Çin'de yaşadıkları dönemde kendi soyluları için "on binlerce" kişinin yapımında çalıştığı büyük kurganlar inşa etmişlerdir, keza yine Göktürkler'in Çin'de yaşadığı yıllarda Göktürk soyluları için Çin'de kurganlar inşa edilmiştir, sonra Hunlar'dan bir bölük olan Tabgaçlar'da Çin'de büyük kurganlar inşa etmişlerdir."

Tilla Deniz Baykuzu hocamızın verdiği bilgilerden anladığımız kadarıyla Türkler Sarı Irmak havalisinde yaşadıkları zaman diliminde bu bölgede bir sürü devasa yapıda kurganlar inşa etmişler. Muhakkak ki yapımında on binlerce kişinin çalıştığı bu Hun-Tabgaç-Göktürk soylularına ait olan kurganların günümüze kadar gelmesine şaşırmamalı.

Şimdi arkadaşlar aşağıya bir tane beyaz piramit fotoğrafı bir tane de Xian şehrindeki kurgana ait fotoğraf koydum, fotoğraflardan bu iki hatıranın/yapının birbirinden ayrı olduğunu göreceksiniz.

Xian şehrindeki kurganlardan biri:

rs=w_1280.jpg

Sarı nehir havalisindeki piramitlerden biri:

Adsız.jpg

Prof. Dr. Cengiz ALYILMAZ - Çin'deki Beyaz Türk Piramitler konferansı:


Oktan Keleş'in girdiği kurganın içerisindeki eserlerden çektiği fotoğrafları aşağıdaki videoda görebilirsiniz. Fotoğraflarda kadim ay yıldız sembolümüzü görebilirsiniz, ben kurt başı sembolümüzü seçemedim, ama Oktan Keleş kurt başı sembolünün de olduğunu dile getiriyor:



Diğer kurganlarımız gibi, ileride bilim adamlarının araştırmalarına açılacak olmasını büyük bir ümitle beklediğimiz Çin’deki kurganlar da muhakkak Türk gençlerinin dimağlarında Türk Kültür ve Medeniyeti adına yeni ufuklar açacak.
icon_smile_wink.gif
Tarihçi Oktan Keleş abimize bu kurgana girerek Türk Kültürüne yaptığı hizmetten ötürü minnettarız. Bu hatıraların Türk kültürüne ait olmadığını iddia eden içimizdeki münafıklara inat mirasımızın peşinden gitmeye devam edeceğiz. Hun-Göktürk atalarımızın kutlu tinleri şad olsun. Hatıralarınız/mirasınız/kabirleriniz onurumuzdur.
 
Son düzenleme:
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst