Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

ay ışığı nedir ?

5N1K

Yeni Üye
17 Şub 2008
67,692
2
38
45
Ayın yeryüzüne verdiği ışık

Ayın dolunay durumundaki parlak durumu, mehtap

ihaveanidea

Yeni Üye
25 Ocak 2017
848
8
18
Bu ışığı doyasıya izleyeyim.İşler ve sorumluluklar bir kenara.Bir gece vaktimi ayırayım arabama atlayayım ıssız bir tarlaya gideyim,izleyeyim.

Arabamdan ineyim buz gibi otların arasına yatayım kulaklarıma çimenler girsin karıncalar üzerimde gezsin,mühim değil,izleyeyim.

Yıldızları şairler izlesin;ay ışığı yeter bana.

ÜstünKişi

Yeni Üye
21 Ocak 2018
744
114
43
Karanlığı aydınlatamayan ama inatla aydınlatmaya çalışan, aydınlatamadığını anlayınca çekip giden gereksiz bir ışık. O kadar sinir bozucu bir ışık ki, bu ışığa güvenip bir şey yapmaya çalışırsanız kesin yapacağınız şey yarım kalır. Ayrıca bu ay denilen kendini bilmez uydu, kendisini güneş denilen haşmetli yıldızın yerine koyabilecek kadar kibirlidir; geceleri oma ışığından veren güneşin tahtına oturur. Aynı zamanda kendisini güzel göstermeyi bilir; öyle ahım şahım bir güzelliği olmamasına rağmen çalıntı ışığını sergileyebildiği için bazılarına güzel gözükür, oysa ki güzelliği de güneşten gelmektedir. Siz siz olun böyle çalıntı ışıkla güzelmiş gibi davrananlara aldanmayın, ışığın kaynağına yönelin.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Karanlığı aydınlatamayan ama inatla aydınlatmaya çalışan, aydınlatamadığını anlayınca çekip giden gereksiz bir ışık. O kadar sinir bozucu bir ışık ki, bu ışığa güvenip bir şey yapmaya çalışırsanız kesin yapacağınız şey yarım kalır. Ayrıca bu ay denilen kendini bilmez uydu, kendisini güneş denilen haşmetli yıldızın yerine koyabilecek kadar kibirlidir; geceleri oma ışığından veren güneşin tahtına oturur. Aynı zamanda kendisini güzel göstermeyi bilir; öyle ahım şahım bir güzelliği olmamasına rağmen çalıntı ışığını sergileyebildiği için bazılarına güzel gözükür, oysa ki güzelliği de güneşten gelmektedir. Siz siz olun böyle çalıntı ışıkla güzelmiş gibi davrananlara aldanmayın, ışığın kaynağına yönelin.

Ay ışığından bu kadar nefret eden birisini de ilk kez görüyorum. Romantizm sevenler için çok şey ifade eder aslında...

Beethoven'ın Ayışığı Sonatı geldi aklıma ve ilginç bir hikayesi var; Viyana sokaklarında dolaşırken bir piyano sesi duyar ve kimin çaldığını öğrenmeye çalışır. Gittiği apartman dairesinde, piyano çalan kızın kör olduğunu görünce çok şaşırır ve yardım etmek istediğini söyler. Kız da tek bir isteğim var, "Bana ay ışığını anlatır mısınız?" der. Bunun üzerine Beethoven'ın piyano üzerinde
Ay Işığı Sonatı'nı bestelediği söylenir, tabii ne kadar doğru bilemiyorum.

Tüm sayfalar yüklendi.