Atatürk’e Göre Memnun ve Mesut Olan Kimse

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Tarih Kulübü kategorisinde Prens Ernak tarafından oluşturulan Atatürk’e Göre Memnun ve Mesut Olan Kimse başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,010 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Tarih Kulübü
Konu Başlığı Atatürk’e Göre Memnun ve Mesut Olan Kimse
Konbuyu başlatan Prens Ernak
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan ls2

Prens Ernak

Kahin
Onursal Üye
FS - KT. Yöneticisi
Katılım
13 Ocak 2015
Mesajlar
1,330
Tepkime puanı
258
Puanları
83
Yaş
35
Konum
Ankara
Üniversite Bölümü
Tarih Öğretmenliği
Ünvan
Dr.
Amaç tabii ki bu dünyanın nimetlerinden vazgeçmek değildir. Ancak erdem, mutluluk ve zevk arasında denge kurabilme bilinç ve yeteneği olan nesiller yetiştirmek en büyük hedef olmalıdır.

Einstein’ın (1879-1955) eğitim hakkındaki düşünceleri son kerte anlamlıdır: “Eğitimin amacı, bağımsız olarak hareket eden ve düşünen, buna rağmen en yüksek hayat başarılarını topluma hizmette gören bireyler yetiştirmek olmalıdır!”

Atatürk, 17 Mart 1937 günü Romanya Dışişleri Bakanı Antonescu şerefine Ankara Palas’da verilen bir ziyafette Antonescu ile resmi bir görüşme yapar ve der ki:

“Vaktiyle kitaplar karıştırdım… Hayat hakkında filozofların ne dediklerini anlamak istedim. Bir kısmı her şeyi kara görüyordu: “Mademki hiçiz, sıfıra varacağız, dünyadaki geçici ömür esnasında neşe ve saadete yer bulunmaz!” diyorlardı.

Başka kitaplar okudum, bunları daha akıllı adamlar yazmışlardı. Diyorlardı ki “Madem ki sonu nasıl olsa sıfırdır, bari yaşadığımız müddetçe şen ve şatır olalım!”

Ben kendi karakterim itibariyle ikinci hayat telakkisini tercih ediyorum, fakat şu kayıtlar içinde:

“Herhangi bir şahsın yaşadıkça memnun ve mesut olması için lazım gelen şey, kendisi için değil, kendisinden sonra gelecekler için çalışmaktır! Hayatta tam zevk ve saadet, ancak gelecek nesillerin varlığı, şerefi için çalışmakla bulunabilir…

Bir insan böyle hareket ederken, “benden sonra gelecekler acaba böyle bir ruhla çalıştığımı fark edecekler mi?” diye bile düşünmemelidir! Hatta en mesut olanlar, hizmetlerinin bütün nesillerce meçhul kalmasını tercih edecek karakterde bulunanlardır…”
(Yazı den alıntıdır)
 
Son düzenleme:

ls2

Kahin
Onursal Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
2,737
Tepkime puanı
180
Puanları
63
Türklük din gibidir. insana yaşamak için bir ilke gerek. Tanrı ilkesine inanmayanlar için alternatifler yok değildir. işte bunlardan biride Türklüktür. (atacılık,milliyetçilik de denebilir)


Atatürk büyük idealist büyük milliyetçidir.. sevgi ve minnetle anıyorum kendisini..
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst