ARTROCOL PR 200 mg Kapsül

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Felsefe.Net Arşiv kategorisinde MeLekSy tarafından oluşturulan ARTROCOL PR 200 mg Kapsül başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 485 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Felsefe.Net Arşiv
Konu Başlığı ARTROCOL PR 200 mg Kapsül
Konbuyu başlatan MeLekSy
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan MeLekSy

MeLekSy

Meraklı Üye
Yeni Üye
Katılım
30 Tem 2018
Mesajlar
296
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Konum
~Paradise..
Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Ketoprofen‘ dir. ARTROCOL PR Kapsül, vücutta iltihaba ve ağrıya sebep olan hormonları azaltan, iltihap giderici ve ağrı kesici bir ilaçtır. ARTROCOL PR, osteoartrit (kireçlenme), romatoid artrit ve ankilozan spondilitin belirti ve bulgularının tedavisi ile bel ağrısı, sırt ağrısı, boyun ağrısı gibi akut kas-iskelet sistemi ağrıları, akut gut artriti (damla hastalığı) ağrıları, ameliyat sonrası ağrılar, baş ağrısı, diş ağrısı ve bayanlarda adet dönemi (dismenore) ağrılarının giderilmesi için kullanılmaktadır. Ayrıca ateş düşürücü etkisi de vardOsteoartrit (Kireçlenme): Eklemlerde kıkırdak dokunun yapısında bozulma, kıkırdakta incelme, aşınma ve tahribatın ortaya çıktığı bir eklem hastalığıdır.

Romatoid artrit: Halk arasında iltihaplı romatizma olarak bilinen esas olarak eklemlerde ağrı, şişlik, tutukluk ve fonksiyon kaybına yol açan, ancak vücuttaki diğer organları da etkileyebilen, yangılı, kronik bir iltihaplı eklem hastalığıdır.

Ankilozan spondilit :Omurlarla kaburgalar arasındaki eklemler ile omurga, kuyruk sokumu kemiği ve leğen kemiğini birleştiren eklemlerin sertleşmesi, hareket yeteneğinin azalması ya da kaybolmasıyla karakterize ağrılı ilerleyici, iltihaplı romatizmal bir hastalıktır.

Akut Gut artriti: Ayak parmaklarında, ayaklarda, ayak bileklerinde, diz, dirsek, ellerde ve el bileklerde ani ağrı nöbetleriyle kendini gösterir. En çok ayak baş parmağını etkileyen bir tür eklem iltihabı olan akut gut artriti, kanda bulunan ürik asit oranının artması nedeniyle meydana gelen bir hastalıktır.

ARTROCOL PR 200 mg Kapsül Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

*İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa; kullanmanız önerilmez.

ARTROCOL PR, iltihap giderici ve ağrı kesici bir ilaçtır.

*Ciddi kalp yetmezliğiniz, orta veya şiddetli böbrek sorunları veya ciddi karaciğer sorunlarınız varsa ya da kanama bozukluğu veya kan pıhtılaşma bozukluğunuz ya da astımınız varsa veya daha önceden aspirin ve türevlerinden herhangi bir ilaç kullandığınızda astım atağı ve alerjik belirtiler görüldüyse ya da süregelen iltihaplı bağırsak hastalığınız veya sindirim sistemi problemleriniz (hazımsızlık, mide ekşimesi gibi) varsa; kullanmayınız.

*Geçmişte yaşanmış veya şu an var olan mide – bağırsak hastalığı, geçirmiş olduğunuz mide kanaması öyküsü, yüksek tansiyon (hipertansiyon), konjestif kalp yetmezliği, geçmişte yaşanan bir kalp krizi, felç veya kan pıhtılaşması, üreme problemi varsa veya kısırlık testi yaptıracaksa, önceden yaşanmış Crohn hastalığı öyküsü, önceden yaşanmış ülseratif kolit öyküsü, bağ dokusu hastalığı, karaciğer veya böbrek hastalığı durumlarından herhangi birine sahip iseniz ; doktorunuza danışmadan kullanmayınız.
Kalp- damar hastalığı olan hastalarda kullanımı kalp krizi ve felç de dahil olmak üzere yaşamı tehdit eden kalp ve dolaşım problemlerini arttırmaktadır. İlacın kullanım süresi uzadıkça bu riskler daha da artacaktır.

*Tedaviniz sırasında göğüs ağrısı, halsizlik, nefes almada zorluk, konuşmada bozukluk, görme ve denge bozuklukları gibi kalp ve dolaşım problemlerinin herhangi biri ile karşılaşırsanız tıbbi yardım için acilen doktorunuza başvurunuz.

*By-pass ameliyatı öncesi ve sonrası ağrılarda kullanmayınız.

*İlacın kullanımı mide ve bağırsaklarda kanama ve delinme gibi riskler oluşturabilir. Siyah, kanlı ya da katranımsı dışkı ve kanlı öksürük ya da kahve telvesi görünümünde kusma gibi kanama belirtilerinden herhangi biri görüldüğünde acilen doktorunuza başvurunuz.

*Yaşlı hastaların mide ve bağırsaklardaki ciddi yan etkilere maruz kalma olasılığı daha yüksek olduğundan dikkatli kullanılmalıdır.

*Çocuklarda kullanılmamalıdır.

*Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız. Hamileliğin son üç ayında ve emzirme döneminde kullanılmamalıdır. Anne karnındaki bebeğe ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.


ARTROCOL PR 200 mg Kapsül’ ün Kullanım Şekli :

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
Akşam yemeği ile birlikte ya da yemekten sonra bir bardak su ile birlikte 1 kapsül alınır.
Günlük önerilen doz : günde 1 defa 1 kapsüldür.
Yavaş salınan formda bir ilaçtır, bu nedenle ilacı aldıktan sonra 16 saat boyunca etkisi sürer.
Günlük doz 200 mg ı aşmamalıdır.

İlacın Olası Yan Etkileri :
Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuza başvurunuz.
Mide bulantısı, mide ağrısı, kusma, hazımsızlık, göğüste yanma hissi ve mide ekşimesi yaygın görülen yan etkilerdir. Ancak yemeklerle birlikte alındığında bu yan etkiler azabilir.


İlaç Etken Maddesi: Ketoprofen
İlaç Marka İsmi: ARTROCOL PR 200 mg Kapsül
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst