Arthur Koestler "İdam" aranıyor

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Felsefe.Net Arşiv kategorisinde fides tarafından oluşturulan Arthur Koestler \"İdam\" aranıyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3,246 kez görüntülenmiş, 4 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Felsefe.Net Arşiv
Konu Başlığı Arthur Koestler \"İdam\" aranıyor
Konbuyu başlatan fides
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan fides

fides

Kahin
Yeni Üye
Katılım
15 Şub 2008
Mesajlar
1,694
Tepkime puanı
5
Puanları
38
Epeydir bir kitap arıyorum Arthur Koestler'in "İdam" kitabı. Pek eski bir kitap olduğu için de bulamıyorum. Elinde e-kitabı mevcut olan ya da bulan varsa bana iletirse çok sevinirim.
 

fides

Kahin
Yeni Üye
Katılım
15 Şub 2008
Mesajlar
1,694
Tepkime puanı
5
Puanları
38
2 sene olmuş bu ilanı vereli.Epeydir aradığım eski bir kitaptı.Pek çok kişiyi farklı illerde seferber etsem de bulamamıştım.
Şehrinyabancısı bulup göndermiş.1972 basımlı bir kitabı, üzerinde de 1976 yılında okuyup not düşmüş birinin de ellerinden geçmiş anılarla dolu bir kitaba sahip olmak güzelmiş.Teşekkür ederim kendisine...
 

şehrin yabancısı

Sorgucu Üye
Yeni Üye
Katılım
22 Şub 2009
Mesajlar
426
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
rica ederim fides; kimse haksız yere suçlanıp idam edilmesin diye çok aradım türkiye de ev ev dolaşıp bulabileceğimi söylemiştim:) sen okuyup bu işi kökten çözeceğini sanıyorum.
 

rainbow64

Meraklı Üye
Yeni Üye
Katılım
6 Şub 2010
Mesajlar
331
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
36
Kitap okunduktan sonra burada da izlenimler paylaşılırsa memnun olurum.
 

fides

Kahin
Yeni Üye
Katılım
15 Şub 2008
Mesajlar
1,694
Tepkime puanı
5
Puanları
38
Elbette anlatırım.Kitap, Albert Camus'un "Giyotin Üzerine" ve Arthur Coestler'in "Darağacı Üzerine" adlı kitapların birleştirilip "İdam" adında yeni bir isimle ortaya çıkmış.Giyotini ve idamı eleştiriyor.Can acıtıcı, saçmalığı ve caydırıcı olmayışını anlatıyor.Birileri hırsızlıktan dolayı giyotindeyken diğer hırsızların onu giyotinde idamını seyredenleri çarptığını bunun caydırıcı olmayışını; akli yönden dengesiz birinin idamını ve hatta bir domuzun bir köpeğin idamının da ne kadar saçma olduğunu vurguluyor.Bazı ülkelerin de idamların kaldırılış tarihleri vs. verilmiş. Makale kıvamında bir kitap.
Okumanızı tavsiye etsem de bu kitaba zor ulaşacağınızı düşünüyorum.Ben de okumak için bu kitabı kimseye göndermeyeceğime göre :) çok okumak isteyenlere yaklaşık 180 sayfayı taratıp yayımlayacağımı zannetmesemde(bir umut belki) iyi okumalar diliyorum. :)
 
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç
Üst