M
monaliza
Ziyaretçi
Ynt: Aile ve Toplum Üzerine..
Psikoljik açıdan anne, baba, kardeş ve evlat sevgisinin yeri zor dolmakta. İnsan psikolojisi de bireysel olarak çok önemli olduğuna göre sosyolojik yönüyle iyi bir ailenin yerini hiç bir şey dolduramaz diye düşünüyorum. Sosyal bir varlık olan insanın her zaman aileye gereksinimi vardır. Ama asla olmazsa olmaz denemez. Çünkü aile fertlerini yitiren yada ailesinden uzak kalmaya mahkum nice insan mutlu olabildiğine göre???
İnsanlararası sevgide kan bağını olmazsa olmaz koşul olarak görmeyen biri olarak, ailenin sosyal ve psikolojik önemini ve değerini gözardı etmek olanaksız bence. Biyolojik önemi zaten somut olduğundan tartışmaya değer bir yön görmüyorum. Bence aile her yönüyle önemli ve değerli bir kurum.sümeyra ' Alıntı:sosyolojik olarak aile kavramının insan hayatında bir boşluğu doldurup dolduramayacağını tartışmak niyetim..insan sosyal olarak gerçekten bir aileye ihtiyaç duyarmı?
Psikoljik açıdan anne, baba, kardeş ve evlat sevgisinin yeri zor dolmakta. İnsan psikolojisi de bireysel olarak çok önemli olduğuna göre sosyolojik yönüyle iyi bir ailenin yerini hiç bir şey dolduramaz diye düşünüyorum. Sosyal bir varlık olan insanın her zaman aileye gereksinimi vardır. Ama asla olmazsa olmaz denemez. Çünkü aile fertlerini yitiren yada ailesinden uzak kalmaya mahkum nice insan mutlu olabildiğine göre???