Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

ağır canlı nedir ?

5N1K

Yeni Üye
17 Şub 2008
67,692
2
38
45
Çok yavaş iş yapan, çevik olmayan

Varlığı sıkıntı veren sevimsiz

Tembel

Gebe (kadın)

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Gor iste ne kadar erkek sovenist bir toplum olundugunu.

Daha oncede "musait" kelimesi gundeme gelmisti.

Evet biliyorum, parantez içinde kadın yazmaları da ayrıca bir tuhaflık tüm bunların değişmesi gerekiyor.

Müsait
1. sıfat Uygun, elverişli "Asla hissîliğe, ılık ve yumuşak duygulara müsait değiliz." - N. F. Kısakürek. 2. tkz. Flört etmeye hazır olan, kolayca flört edebilen (kadın) ..

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Evet biliyorum, parantez içinde kadın yazmaları da ayrıca bir tuhaflık tüm bunların değişmesi gerekiyor.

Müsait
1. sıfat Uygun, elverişli "Asla hissîliğe, ılık ve yumuşak duygulara müsait değiliz." - N. F. Kısakürek. 2. tkz. Flört etmeye hazır olan, kolayca flört edebilen (kadın) ..

Bunlar daha icebergin sadece gorunen yuzu.

Erkek sovenmist toplumda kadini asagilamak bir aliskanlik ve ozelliktir.

En basiti "kilibik" ya da "hanim evladi/anasinin kuzusu/sut cocugu" v.s. gibi erkege yonelik deyimler erkegin kadinlara yonelik asagilanmasidir.

"Hafif mesref" mesela taa benim cocuklugumdan bildigim deyimdir.

Atasozleri;

Saci uzun akli kisa

Sirtindan sopayi karnindan sipayi eksik etmemek

Kizini dovmeyen dizini dover

Kizi birakirsan ya davulcuya ya zurnaciya varir

Kadinin yeri mutfaktir

Kadin yanliz sokaga cikmaz

"Yollu Kadin"

v.s.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
23 Ara 2012
4,763
319
83
Bunlar daha icebergin sadece gorunen yuzu.

Erkek sovenmist toplumda kadini asagilamak bir aliskanlik ve ozelliktir.

En basiti "kilibik" ya da "hanim evladi/anasinin kuzusu/sut cocugu" v.s. gibi erkege yonelik deyimler erkegin kadinlara yonelik asagilanmasidir.

"Hafif mesref" mesela taa benim cocuklugumdan bildigim deyimdir.

Atasozleri;

Saci uzun akli kisa

Sirtindan sopayi karnindan sipayi eksik etmemek

Kizini dovmeyen dizini dover

Kizi birakirsan ya davulcuya ya zurnaciya varir

Kadinin yeri mutfaktir

Kadin yanliz sokaga cikmaz

"Yollu Kadin"

v.s.

Erkek egemen bakış açısını kabul eden, 13 yaşında kocaya kaçan, eğitim görmeyen, dayak atan babayı-kardeşi ya da kocayı sineye çeken kadınlarımız olursa özellikle erkek çocuklarını ağa-efe tarzında yetiştiren annelerimiz olduğu sürece suçu sadece kadınlarda aramak gerekiyor. Kadın ne zaman kendini ezdirmezse o gün tüm bunlar değişir.

evrensel-insan

Yeni Üye
1 Kas 2012
3,434
1
0
70
Erkek egemen bakış açısını kabul eden, 13 yaşında kocaya kaçan, eğitim görmeyen, dayak atan babayı-kardeşi ya da kocayı sineye çeken kadınlarımız olursa özellikle erkek çocuklarını ağa-efe tarzında yetiştiren annelerimiz olduğu sürece suçu sadece kadınlarda aramak gerekiyor. Kadın ne zaman kendini ezdirmezse o gün tüm bunlar değişir.

Bu okadar basit degil.

Benim bu konuda sirf bu sitede su an hatirladigim en az uc basligim var.

Kadinlarin neden evlatlarini erkeklerin istedigi gibi yetistirmesinin ana sebebi; zihniyetin erkekselkarakterli olusudur.

Disisel karakterde zihniyet yoktur.

Yani kavramsal dilin yapilanisi ve isleyisi erkekseldir.

Bunu en guzel su felsefi soz aciklar. "objectivity is male subjectivity" objektif olmak, (nesnellik)erkegin oznelligidir.

Tüm sayfalar yüklendi.