Konu içeriğinden uzaklaşıp, konuyu kişiselleştirmek

Konu İstatistikleri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Felsefe.Net Arşiv kategorisinde mavimor tarafından oluşturulan Konu içeriğinden uzaklaşıp, konuyu kişiselleştirmek başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 8,615 kez görüntülenmiş, 42 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Felsefe.Net Arşiv
Konu Başlığı Konu içeriğinden uzaklaşıp, konuyu kişiselleştirmek
Konbuyu başlatan mavimor
Başlangıç tarihi
Cevaplar

Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Objectivity

evrensel-insan

Kahin
Yeni Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
3,434
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
68
Hazır an itibariyle iç sorgu saatlerimde olduğu için bunu da kendime hitap alıp cevap vereyim.
Konu içeriğinden uzaklaştığım-- şimdilerde pek yazmasamda--zamanlar bunu bilinçli yaparım.Bazen konudan insanları uzaklaştırmak ,düşünmelerine ara vermek,konuya kimin hangi açıdan geri döneceğini görmek ve reaksiyonları izlemek için ..

Ne guzel bir beynin neyi neden yaptiginin farkinda olmasi ve bunu aciklayabilmesi.
 

X

FAdmin
Onursal Üye
Katılım
25 Kas 2013
Mesajlar
693
Tepkime puanı
2
Puanları
18
Konu icerifi ile alakasiz mesajlarinizi sildim, devam ettirmeyin lutfen.
 

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Katılım
23 Ara 2012
Mesajlar
4,763
Tepkime puanı
319
Puanları
83
Bir foruma yazar olarak katilan iki duzey beyin vardir. Birincisi onun kitle platformu oldugunun bilincinde ve farkinda olan kitle onunde dusunce paylasimini ve bilgi alis verisini one cikaran ve katildigi siteye bilgi, dusunce olarak katki saglayan beyin.

bir insan,yazmadan önce biraz düşünmeli,,,forumda bir çok insan yazıyor ama hemen hemen her yazan bir kişi ile iletişimde güçlük çekiyorsa,örneğin ben;
karşılıklı yazıştıklarımın tamamı ile sonunda kişiselleşeyen bir dialog içerisine giriyorsam; karşımdakileri suçlamadan önce kendimdeki kusuru bulmaya çalışırım...

bu forumda da ayni şeyi yapıyorum, bu nedenle de hüsnü kuruntu sahibi dostumuza önce kendisine bakmasını tavsiye ediyorum...elalemin beynine tanı koymadan önce "el alem"in verdiği beyni idrak etmek daha doğru bir yoldur...

Senin kendinin ne oldugunu senin gormen mumkun degildir zaten, cunku senin varligin yok, sen tanrinin bir kulusun. Seni ancak baskalari gorebilir. O yuzden kendini gormeyen olarak kendi kendini degerlendirmen de senden zaten beklenemez. Cunku sen yoksun, seni ol diye oldurmus olan tanrin var ve sen onun kulusun sana ait te bir sey yok. Seni yasatan da yonlendiren de tanrindir.Bunu ancak algiladigin zaman kendi varligini ve yukaridaki ikinci sinif beyne ait oldugunu algilarsin, hic umudum yok ya!

BOŞ BOŞ YAZIYORSUN...boş boş yazıyorsun,çünkü ezberlediklerin bitti...sen hala bana ezberlediğin üç beş cümle ile inançtan bahsediyorsun,biraz ne yazdığıma dikkat et...

Tanri nedir?Inanc nedir? Hadi bunlari bir acikla da dusuncen ve bilgin var mi bir gorelim.

bilimsel mi olsun????:) :) :)

Sana ait olmayan beyninin ufku neyse osal olsun.

Yahu adam gibi bir baslik acta bilgin ya da dusuncen varsa ortaya koy. O zaman bende senin goruslerine muhalefet etme olanagi bulayim. Sen monistsin. Bunu ikimizde biliyoruz, o yuzden burada dusunce ve bilimsellik dusmani oldugunu aklinca saklama. Sen mistisizm yanlisi, parapsikoloji meraklisi monist bir beyne sahipsiun.

Oyuzden varsa bir konuda bilgin ve dusuncen yazarsin. Cunku yazilanlara muhaliflik yapmak bilgi ve dusunce gerektirmez, herkesin yapabilecegi bir seydir.
Ayrica ben ne isem neyim, ya da kim isem kimim; bundan sana ne?
Benim dusuncem oyle ya da boyle bundan sana ne?
Senin bilgin ve dusuncen varsa, herkes gibi sen de ortaya koy.

Aslinda senin bir sadist olarak boyle yazismalardan zevk aldigini da biliyorum. Cunku bilgisi olmayan dusunce uretemeyen psikolojik olarak egosunu ancak baskalarina satasarak tatmin ederler.
Dolayisiyle sana bu zevki veren de ben oluyorum. Ama dikkat et bir ara zevklerini tatmin edemnedigin gibi, iste boyle yukaridaki gibi kendi kendinle de celisirsin.

Hep aynı nakarat diye bir şarkı vardı, bu şarkının sözleri; kendini tekrarlamaktan başka birşey yapamayan ve dar bir alana sıkışmış Evrensel-insan'a benden hediye olsun.

Kimi yükseklerden uçuyor
Kimi kimi yükseklerden
Kimi gerçeklerden kaçıyor
Kimi kimi gerçeklerden
Kimine bir haller oluyor
kimi hep bir şeylere takıyor
Kim kimi densiz kimi den'li
Açıyor gülleri birinin
Açıyor gülleri
Çalıyor zilleri birinin
Çalıyor zilleri
Etekleri
Aynı nakarat
Hep aynı aynı
Yarısı bayat
Hep aynı aynı
Yarısı hayat
Aynı nakarat
Anlat anlat
Kiminin öfkesi yangın
Kiminin tövbesi
Kiminin gözleri baygın
Kiminin sözleri
Kimi hep muzır işlere bayılır
Kimi her gün bunalım takılır
Kimi kimi tel'siz kimi telli
Tantana var iş yok
Gürültü var ses yok
Sureti var aşk yok
Görüntü var renk yok
Tantan var iş yok

Nazan Öncel
 
Son düzenleme:
Tüm sayfalar yüklendi.
Sidebar Kapat/Aç

Yeni Mesajlar

Üst