6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: İlk İnsanın Tasviri: Inuk

  1. #1
    telrunya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18 Kasım 2009
    Mesajlar
    559

    Post İlk İnsanın Tasviri: Inuk

    Bilimadamları, 4 bin yıl öncesine ait bir insan saçından yola çıkarak ilk insanların neye benzediğini saptadı. Bilim adamları bu saptamalara dayanarak ilk insanın resmini çizdi.

    BBC'nin ünlü Nature dergisinden aldığı habere göre, Kopenhag Üniversitesi bilimadamları Grönland'ta bulunan ve 4 bin yıl öncesine ait olduğu belirlenen bir insan saçının analizini yaptı.

    Bugüne kadar bulunan en eski insana ait olduğu açıklanan gen üzerinde yapılan analiz, ilk insanın kahverengi gözlü ve uzun saçlı olduğunu ortaya çıkardı. Ayrıca incelenen genin sahibinin saçlarının dökülmek üzere olduğu saptandı.

    Araştırmayı yürüten Kopenhag Üniversitesi ekibinden Prof. Eske Willerslev, saç analizi yapılan insanın Sibirya'dan geldiğini açıkladı. Ekip, DNA örneğinin sahibine, Grönland dilinde “insan" anlamına gelen “Inuk" adını verdi.

    Prof. Willerslev, Inuk'un kalıntılarının Grönland'ta bulunmuş olmasına karşın, bugünkü Grönlandlıların doğrudan atası olmadığını bildirdi. Araştırmalar, Inuk'un “Sakkak" kültüründen geldiğini ortaya çıkardı.

    Araştırma, Inuk'un metabolizmasının soğuk iklim koşullarında yaşayacak şekilde değişim geçirdiğini ortaya çıkardı.

    Prof. Willerslev'e göre arkeolojik kalıntılar, gen sahibinin ait olduğu Sakkakların fok ve deniz kuşu avlayarak beslendiğini ve soğuk iklime rağmen ince çadırlarda yaşadıklarını gösterdi.

    DNA analizlerinden Inuk'un ön dişlerinin kürek şeklinde olduğu sonucuna varıldı. Ayrıca bulunan kulak kirinden yola çıkan bilimadamları, Inuk'un kulak enfeksiyonu geçirmiş olabileceğini belirledi.

    Genç yaşta öldüğü sanılan Inuk'un, kalın saçlarına rağmen kelleşmek üzere olduğu da bilim adamları tarafından saptandı.



    Kaynak: www.cnnturk.com
    Kendisine yakıştırılan bütün değerleri Hiç'e indiren bir yokluk!


    in vino veritas.


    non serviam.

  2. #2

    Üyelik tarihi
    02 Aralık 2009
    Yer
    diyarbakır
    Yaş
    26
    Mesajlar
    17

    Standart inuk

    bu ilk insanın resimleri falan yok mu? öğrenme açısından daha fazla bi bilgi sağlayacağını düşünüyorum....

  3. #3
    telrunya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18 Kasım 2009
    Mesajlar
    559

    Standart

    Kendisine yakıştırılan bütün değerleri Hiç'e indiren bir yokluk!


    in vino veritas.


    non serviam.

  4. #4
    Phi
    Phi çevrimdışı
    Phi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13 Mayıs 2008
    Yer
    Kuzey Kutbu
    Mesajlar
    1.102

    Standart

    Demek ki Adem peygamber boyle birseydi. Mogollara benzettim ben. Yandan da az maymun havasi vermisler. Bu adam 30 35 yaslari arasinda kaldi ki o donemde sakali saci kesecek alet yok diye dusunursek yumak gibi birsey olmaliydi bu

  5. #5

    Üyelik tarihi
    26 Ağustos 2011
    Yaş
    32
    Mesajlar
    1

    Standart

    kaynak varmı? hmmm ilginç

  6. #6
    Feylesof TeCe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    31 Aralık 2010
    Yer
    Sakarya & Bolu
    Yaş
    18
    Mesajlar
    832

    Standart

    Alıntı sofrat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kaynak varmı? hmmm ilginç
    İşte ilk insanın tasviri "Inuk" CNNTurk.com

    Bu işini görür umarım...

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0