bilimsel gelişmeler ve çalışmalara sınır koymak nerede ise olanaksız gibidir. ve fakat bilim dünyası insanı kopyalamak gibi bir konu ile ilgilenirken, neden dünya kaynaklarının tüm insanlara yetmesi için ne yapılması gerektiğini düşünmez?!
bilimsel gelişmeler ve çalışmalara sınır koymak nerede ise olanaksız gibidir. ve fakat bilim dünyası insanı kopyalamak gibi bir konu ile ilgilenirken, neden dünya kaynaklarının tüm insanlara yetmesi için ne yapılması gerektiğini düşünmez?!
kadınlarını erkeğe muhtaç bir şekilde yaşamaya zorlayan bir toplum, kökünden acizdir.
Sosyal açıdan bakarsak.Günümüz insanı bir simulasyon ağı içinde çeşitli örnek veya model durumlarda farklılıklar yaratıp sonuçta tek simule hale getirilen robotlar olarak tasarımlanmaktadır.
Yani bir yerde bir şeyin benzerlerini yaratıp platonik sanat anlamları oluşturulmaktadır.
Artık bu durum gruplar halinde olmayıp toplumsal simlasyon olmaktadır.
Aykırı olanlar toplum dışı yaratık olarak düşünülüp aynılığa itilmektedir.
Yapıda da aynı modeller ve dilde tek dile ve anlama.
Tek anlamın içine sıkıştırılan bilim kurulan düzenin yararına çalışmaktadır.
Bu sebeplerdendir ki bilim kopyalama yerine olayları bugünsüz ve geçmişsiz düşünmeli diyorum...
Yedi parça oldu.
Altısı uçtu.
Birini aldı.
Üzerinde 'oluş' yazıyordu..
Beyin nakil edebilecek noktaya gelmek icin daha zaman var ama olacagina suphe yok. Fizik, kimya ve biyoloji kanunlarina uygun olan hersey mumkundur. Beyinden cikip vucuda dagilan sinirleri baglayabilirseniz neden olmasin.
Fakat soru su ki; beyni nakledebilecegimiz noktaya geldigimizde artik beyin nakli mantikli olacak mi? Beynin isleyisini cozmek icin calismalar son hiz devam ederken, cozume ulastigimizda insan artik bir vucuda gereksinim duyacak mi? Butun hissettiklerimiz beynin birer iluzyonundan ibaret olduguna gore, bu iluzyonu yasamak icin sinir uclarinin yinede bir aliciya baglanmasina gerek kalacak mi?
aman bide onu çıkarmasınlar başımıza. naçizane insanoğlunun hangi yaptığı gelişmeydiki. insanların gelişme dediklerinin hepsi bizi kaçınılmaz sona götürmüyomuki? alın işte ozon tabakası delindi, buzullar eriyo vb... dünyayı bu hale getirenler yaptıklarını bir gelişme sayan aciz insan bence.