Sayfa 3/3 İlkİlk 123
26 sonuçtan 21 ile 26 arası

Konu: Her şey bir oyun olabilir mi?

  1. #21
    Vicdan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18 Ocak 2011
    Yer
    İzmir
    Mesajlar
    21

    Standart

    Bu soruda sadece mantık yürütebiliriz, şu anki bilgilerimize dayanarak. Gerçeği öldükten sonra öğreneceğiz.

  2. #22
    Yasaklandı
    Üyelik tarihi
    26 Mayıs 2011
    Yaş
    28
    Mesajlar
    13

    Standart

    Diyelimki oyun eee ne olacak !!
    Diyelimki gerçek eee yine ne olacak !!
    Farz edelimki öldük cehenneme gittik sonusuza dek orda yaşayacaz eee bu da saçma !!
    Farz edelim öldük cennete gittik ruhumuz sonsuza dek mutlu yaşayacak - eee tek başımıza yine sıkılırız !!
    Demek istediğim bizim Allah'ın yapısına katılmaktan başka bir çaremiz yok gibi geliyor bana...
    Yoksa sonsuza dek yaşamayı ben is-te-mi-yo-rum.

  3. #23

    Üyelik tarihi
    23 Haziran 2011
    Mesajlar
    6

    Standart

    Hayat bir oyun, tek gerçek sahnesi ölümdür.

  4. #24

    Üyelik tarihi
    23 Haziran 2011
    Mesajlar
    6

    Standart

    @AlperCADIROGLU bilim adamları, doktorlar herkes hep insan yaşamını uzatabildiği kadar uzatmak istiyor. Bu boşa bir uğraş olamaz demek ki insanın içinde sonsuzluğa olan bi istek var. Niye hep masallar sonsuza dek.. diye biter? Çünkü bizim ulaşamadığımız ama hep ulaşmak istediğimz şeyler masallarda yer alır. Bunlar kahramanlardan tut olaylara, düşüncelere kadar böyle. Ayrıca dini boyutunda bakarsan cennette yalnız yaşayacağına dair herhangi bir şey yok. Orada sevdiklerinizle istediklerinizle beraber yaşayacaksınız diyor. cehennemde de yalnız olmıcaksın orada da senle aynı dertten muzdarip insanlar olacak. sen sürekli bi yok oluş peşindeysen bu heycandan dolayı olmalı ki Allah en kötü azap biçimini sürekli yok ederek vercektir. Sen düşün baban hapise mi düşüsn bildiğin bi yerde mi olsun yoksa dünyadan silinsin, ölsün mü istersin? eğer hapiste olursa bilirsin orda olduğunu arada bi gidersin. Ama yok olursa bütün şansların tükenmiş demektir. O yüzden bu hiççilik akımından bu kadar etkilenirken bunları da bi düşün derim ben.

  5. #25
    mavimor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15 Şubat 2008
    Yer
    Ayvalık
    Yaş
    32
    Mesajlar
    1.422

    Standart

    Truman Show başlığında da yazmıştım ( The Truman Show )

    "Modern insanin en saf halini (her iki anlamda da) yansıtmasi ve bir kültürel tüketim nesnesi olarak yaşamlarımızın gerçekligi yanında, kurmaca öykülerin hayli kısır kalmasıdır.. Çünkü nesne yani Truman; gerçektir,yaşadıkları gerçektir.. en usta oyuncunun başaramayacağı bir dogaçlamayı sergilemekte; en maharetli yönetmenin bile biçimleyemeyecegi mükemmellikteki bir rolü; bizatihi kendisini oynamaktadır.. Bundan daha iyi ‘şimdi ve burada’ örnegi bilen varsa söylesin.. Bu saflığı pekiştiren hatta daha da derinlestiren sey ise onun (senin,benim) kuşatılmışlığıdır.." (Erdinç Metin)

    Bize sunulan doğruyu kabulleniriz.. Ya çevremizdeki herkes varsayiyorsa? Ya aşk, dostluk, ev ve kariyer, hepsi birer aldatmacaysa? Ya hayatimizin her anı milyonlarca insan tarafından seyrediliyor ve eleştiriliyorsa? Ya bir insan tanri kaderimizi belirliyorsa? Ya hayatimizin 30 yilini böyle geçirdiysek ve sahneyi degiştirmek istiyorsak?
    Söz uçar, yazı kalır...

  6. #26

    Üyelik tarihi
    23 Haziran 2011
    Mesajlar
    6

    Standart

    Sahneyi değiştirmek istersen ölüm şeklini değiştirmeyi dene ki bundan daha uçukça bi fikir üretmemiştim daha önce Bir insan-tanrı yerine şöyle dersek : zaten Tanrı bütün istediği her şeyi yapmaya gücü yetiyor o zaman bi insana da istediğini yaptırır sonuçta bi insanın tanrı olması yerine bütün insanlar hatta bütün alemler tanrının bir parçasıdır. Bu parçalarda Allah'ın gücü karşısnda da nacizane bi örnek olursa insanın uzayan tırnağı kadar olamaz. Ev, kariyer, eş, dost hepsi birer aldatmacanın yanısıra seni yaşama bağlayan şeylerdir. Her şeyin bi aldatmaca olduğunu düşünürsen 'aldatan eş boşanır.' misali onları hayatından çıkarman gerekir ki bi bakarsın, ölmüşsün

Sayfa 3/3 İlkİlk 123

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0